E-kniha pro vás: FSC - dobré pro les, dobré pro lidi

pátek 16. prosince 2011 ·

Výukový manuál pro učitele a lesní pedagogy.



Každý den nás obklopují dřevěné výrobky, ať už je to zahradní židle, opalovací mléko z plantáží palmy olejové nebo třeba papír oblíbené knihy. Těžba dřeva zazahuje do životů mnoha lidí, zvířat i rostlin, a proto je důležité znát zasady přírodě blízkého a šetrného hospodaření s lesem. Víme, že těžba je ekonomicky i ekologicky významná a vytváří pracovní příležitosti. Na druhé straně se světová těžba dřeva potýká s řadou problémů, jako je porušování lidských práv a ilegální odlesňování obrovských lesních ploch. Právě za účelem zviditelnění a objasnění všech těchto aspektů produkce a zpracování dřeva vznikla organizace Forest Stewardship Council® (FSC®). Produkty s logem FSC garantují spotřebiteli původ dřeva z lesa, který je zodpovědně obhospodařovaný.

Jak tedy pracuje FSC a v čem spočívá šetrné lesní hospodaření? Jaké příběhy se skrývají za produkcí dřeva a proč nezvažujeme alternativy zodpovědného zacházení s našimi přírodními zdroji?

Tento manuál nepředkládá jenom fakta, ale snaží se žáky inspirovat ke každodenním praktickým řešením a k hledání svých individuálních osobních postojů.

Ať Vám používání těchto podkladů přináší mnoho radosti při výuce a lesních exkurzích!

Výukový manuál pro učitele a lesní pedagogy ke stažení ve formátu PDF.

Tištěnou verzi výukového manuálu "FSC - dobré pro les, dobré pro lidi" a multimediální DVD s dalšími výukovými materiály obdržíte při objednání našeho výukového programu "Les nebo paseka?" zdarma. Objednávky zasílejte na mailu zaludkova@czechfsc.cz nebo telefonicky na +420 545 211 383.



0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.