Petice Asociace speciálních pedagogů

sobota 17. prosince 2011 ·

Během měsíce listopadu 2011 vyjádřila Asociace speciálních pedagogů České republiky svůj nesouhlas s vládou schválenou Strategií boje proti sociálnímu vyloučení na období 2011 – 2015, která byla vytvořena jejím odborem pro sociální začleňování v romských lokalitách (Agenturou).





Vládou schválený  materiál je díky svému obsahu textem, který preferuje pouze jednu část našich spoluobčanů na úkor všech ostatních, kteří potřebují naprosto stejný zájem a stejnou podporu. Strategie paradoxně při snaze napravit společenské nedostatky, svým pojetím ještě více eskaluje již tak vypjatou atmosféru mezi jednotlivými skupinami obyvatel. Tento vládou schválený materiál postrádá odbornost a vyváženost potřeb všech dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami a dětí ohrožených prostředím, v němž vyrůstají. Nahrazuje je živelností, překotným uvažováním a voláním po silovém řešení, ale bez reálného základu.

Proto Asociace speciálních pedagogů  vyzvala odbornou veřejnost a další, kterým není lhostejný  další vývoj našeho školství, aby souhlas s výzvou podpořili svým podpisem. Oslovení vyjádřili svůj odmítavý postoj k vládou schválené Strategii boje proti sociálnímu vyloučení na období 2011 – 2015 připojením cca 23 500 podpisů. Výzva s originály podpisů bude panu premiérovi předána podatelnou Úřadu vlády v úterý 6. prosince v dopoledních hodinách.

Asociace speciálních pedagogů žádá pana premiéra RNDr. Petra Nečase, aby se zasadil o revokaci vládního rozhodnutí a vytvořením pracovního týmu složeného z odborníků na danou problematiku (nejenom známých a přátel Agentury pro sociální začleňování v romských lokalitách) a umožnil vypracovat strategii reálnou a smysluplnou, neodtrženou od života v naší republice.

Jiří Pilař,
předseda Asociace speciálních pedagogů ČR

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.