Královéhradečtí gymnazisté mají nejlepší školní časopis na webu

sobota 17. prosince 2011 ·

Nejlepším školním časopisem na webu se stal i letos magazín Punkl.cz z dílny studentů Gymnázia Boženy Němcové v Hradci Králové (GYBON). Ti si pro gratulace pojedou stejně jako loni začátkem prosince do Brna na slavnostní vyhlášení.

„V pátek 2. prosince si převezmou Cenu Topzine.cz za nejlepší školní časopis roku 2011 opět královéhradečtí studenti, kteří se podílí na tvorbě magazínu Punkl.cz,“ potvrdil za porotu 5. ročníku soutěže Martin Peška.

Název magazínu se vyslovuje „pankl“  a pohrává si nejen s punkem, ale také s příjmením Panklová, které používala od svých čtyř let Božena Němcová, když si její matku roku 1820 vzal Johann Pankl.

Loni za grafiku, letos za originalitu i rozhovor s ministrem

„Cena nám pomohla hlavně ve vlastním sebevědomí. Po dvouletém téměř „undergroundu“ nás ostatní začali vnímat a být aktivní. Část redakce si neuvěřitelně užila žurnalistickou školu v Polsku, která byla v ceně,“ popisuje své pocity rok od získání Ceny Topzine.cz Eva Soukeníková z redakce školního magazínu Punkl.cz

Při loňském vítězství si porota na Punkl.cz nejvíce cenila sledování aktuální trendů, propojení magazínu se sociálními sítěmi, ale také grafiky, kterou vytvořil bývalý student GYBONu Štěpán Soukeník.
„Největší váhu pro porotu letos měla originalita a atraktivita obsahu. Studenti se nebáli pro svůj magazín vyzpovídat například britskou hudební skupinu The Subways, ale i českého ministra školství Dobeše,“ dodal Peška.

Začínali jako studentský  web. Dnes je čte přes čtvrt milionu lidí  měsíčně

Celostátní cenu každoročně vyhlašuje internetový magazín Topzine.cz ve spolupráci s Asociací středoškolských klubů České republiky (AČK). Samotný Topzine.cz, který v současnosti oslovuje okolo 300 tisíc čtenářů z řad studentů a mladých lidí, založilo v roce 2009 okolo deseti vysokoškoláků. Dodnes se na jeho obsahu spolupodílí okolo dvou set externistů z řad studentů z celé republiky.

„Spolupracujeme s AČK na této soutěži mimo jiné proto, že se ztotožňujeme s myšlenkou internetových školních magazínů, které v dnešní době mohou, oproti papírovým časopisům, oslovit mnohem více lidí i mimo školu,“ prohlásil Peška.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
17. prosince 2011 v 0:17  

K čemu je soutěž, kde vyhrává každý rok stejný časopis? A opravdu je nutné oceňovat časopis za rozhovor s ministrem školství, kterému redaktoři lezou do... ???

Anonymní řekl(a)...
17. prosince 2011 v 6:43  

K čemu je tenhle negativismus? Ten rozhovor je dobrý a je hlavně jiný než všechny ostatní...

Ministři školství to mají těžké, ať jimi bude kdokoliv, učitelé budou vždycky proti :-).

Anonymní řekl(a)...
17. prosince 2011 v 10:45  

Opravdu hezký rozhovor - chytré otázky, nepřekvapující odpovědi. I studenti si všimli nesrovnalostí (matematika, literatura - viz diskuze pod rozhovorem) :)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.