Gymnázium roztančí 20. prosince Metropolitní divadlo autorským muzikálem

pátek 9. prosince 2011 ·

Je možné, aby studenti – amatéři za pouhé 3 měsíce stihli vyprodukovat plnohodnotný, 100% autorský muzikál? Na pražském Gymnasiu Jižní Město se do takovéhoto projektu pustila celá škola. Jejich ambicí je zaplnit 20. prosince Metropolitní divadlo. Vedle sólistů nebude chybět školní orchestr, sbor a tanečníci.



„Vůbec jsem nečekal takové nasazení, tanečníci jsou skvělí, na zkouškách si připadám jako mezi svými,“ říká demi-sólista Státní opery a choreograf muzikálu Jurij Kolva, který je jediným profesionálem zapojeným do projektu.

Autorství má na svědomí  osvědčená dvojice. Hudbu složil fyzikář Honza Volt a texty školní psycholožka Míša Šleglová. Na scénáři se podíleli výhradně studenti.

Účast v celoškolním projektu není povinná, přesto se do přípravy zapojila velká část školy. Mimo účinkujících se zapojily i studentské ateliéry grafiky, webu, kamery a fotografie, scénografie, kostýmů, režie a public relations. Organizačně vše zastřešují producenti, kteří na projekt museli sehnat granty a sponzorské dary.

„Na projektu je fantastické, že se může zapojit skutečně kdokoliv a nemusí nutně umět zpívat nebo hrát. Každý si najde svoji oblast, ve které vyniká a může pomoci dosáhnout společného cíle,“ dodal autor hudby Honza Volt.

Stránky muzikálu jsou na adrese http://pekelnej-skvar.gjm.cz/.

Premiéra: úterý 20. 12. 2011 od 11 hodin pro školy a následně od 19 hodin pro rodiče a veřejnost v Metropolitním divadle, Praha 7, Holešovice.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.