Celostátní soutěž učitelské kreativity DOMINO úspěšně míří směrem k národnímu finále

úterý 13. prosince 2011 ·

V rámci celostátní soutěž DOMINO proběhlo semifinálové kolo, do kterého bylo přihlášeno 190 tzv. výukových objektů. V Praze a Ostravě shlédly poroty složené z odborníků obhajobu celkem 43 výukových objektů. Do finále pak doporučily 18 z nich. Finálové kolo proběhne v únoru 2012 a budou nejlepší digitální výukové objekty odměněny hmotnými cenami přímo z rukou ministra školství Josefa Dobeše, který převzal nad celou soutěží záštitu.



Na celostátní úrovni dosud nebyla vyhlášena žádná soutěž, která by dávala možnost učitelům ukázat své dovednosti v této oblasti a prezentovat nejkvalitnější materiály. Tyto materiály jsou následně zapojeny i do mezinárodních soutěží obdobného charakteru jako je např. E-learning award. Z tohoto důvodu a také v souvislosti s realizací projektů z „EU peníze školám“, se Národní institut pro další vzdělávání (NIDV) rozhodl vyhlásit v červnu 2011 celonárodní soutěž DOMINO. „Organizátoři potvrzují značný zájem o tuto soutěž a musím říci, že vybrané výukové objekty jsou skutečně kvalitní. Jednoznačně by si ty nejlepší z nich zasloužily větší propagaci směrem k učitelské obci, aby je mohla využít ke zkvalitnění vlastní výuky“, uvedl ministr Josef Dobeš.

Cílem soutěže bylo motivovat a podpořit aktivitu učitelů v tvorbě digitálních učebních materiálů spolu se zájmem o inovaci vyučovacího procesu a rozšířením těchto technologií do většiny předmětů vyučovaných na školách.

Semifinálové přehlídky v Praze a Ostravě naplnily předpoklady organizátorů beze zbytku.

Průběh soutěže je možno průběžně sledovat na http://domino.nidv.cz.

Celostátní soutěž digitálních výukových objektů bude pokračovat také v roce 2012. O možnosti přihlásit se do této soutěže v příštím roce budou školy i učitelé včas informováni prostřednictvím webových stránek NIDV. Na webové adrese (http://domino.nidv.cz) jsou zveřejněny všechny výukové objekty přihlášené v roce 2011.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.