Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy České republiky na období 2011 - 2015 pro oblast regionálního školství

pátek 18. listopadu 2011 ·

Tento materiál uvádí základní směry a cíle dalšího vývoje a stanoví opatření na úrovni státu na dobu nejméně čtyř let s cílem sjednotit vzdělávací politiku 14 krajů a státu.


„Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy České republiky na období 2011 - 2015“ byl připomínkován počátkem roku 2011 v rámci vnějšího připomínkového řízení širokým okruhem respondentů – od ministerstev, odborů, asociací apod. Vypořádání proběhlo v březnu 2011.

Porada ekonomických ministrů koncepci financování regionálního školství projednala 12. října 2011. Po zapracování připomínek členů vlády byl materiál vládou schválen ve středu 16. 11. 2011. Veřejnost se může s materiálem seznámit na webových stránkách ministerstva až od pátečního odpoledne.

Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy České republiky na období 2011 - 2015

Příloha 1 - Rozvoj společnosti a vzdělávání

Příloha 2 - Strategie rozvoje regionalního školstvi

Příloha 3 - Financování regionálního školství

Příloha 4 - Finanční zabezpečení

Příloha 5 - Zkratky

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
18. listopadu 2011 v 15:35  

Ten materiál se mi líbí. Forma textu na dvacet stránek a přílohy k tomu je neodrazující. Uvidíme, jak se bude naplňovat.

Luděk Blaha řekl(a)...
18. listopadu 2011 v 17:21  

A.7.5 (strana 12)
Usilovat o zlepšení platového ohodnocení pedagogických pracovníků (průběžně).


"Jooj! Prisámvačku, tak zme usilovalí, po hore zbíjali, že až..."
Usilovat se dá o děvče ze sousedství, plnění plánu v zakládání kompostů na stopět procent nebo o přízeň voličů. Usilovat se dá o leccos.

Za velmi pozitivní považuji fakt, že text dokumentu je formátován pomocí podbarvené tabulky. Editoři textu by mohli více usilovat o stylovou čistotu formátů a používání stylů vůbec. V takové scifi, jako je třeba víceúrovňové číslování, u úředníku státní správy nedoufám ani v náznaku.

Anonymní řekl(a)...
18. listopadu 2011 v 18:22  

Dokument je přehledný a jasný. Uvidíme, co dál...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.