Přečtěte si: Ministr školství Dobeš by u maturity pohořel. Neumí anglicky

středa 12. října 2011 ·

Někteří čeští ministři nevládnou anglickým jazykem, což je velmi znevýhodňuje při jednáních EU. Řada důležitých rozhodnutí totiž padá na neformálních schůzkách, kde chybí tlumočníci. Nejhůř na tom je ministr vnitra Jan Kubice.

Z článku mp v ParlamentníListy.cz vybíráme:

Absolutně nejhůř je na tom se znalostí angličtiny ministr vnitra Jan Kubice, který ovládá jen základy ruštiny a trochu angličtiny. Stejně bídně je na tom se znalostí jazyků ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS). Maturitu z angličtiny by nesložil ani ministr školství Josef Dobeš (VV). Ten přitom plánuje, že jazykové znalosti dětí budou testovány už v pátých a devátých třídách. (...)


Dobeš se prý angličtinu doučuje a pravdou je, že zatím ji ani nepotřeboval, protože se nedostavil na žádné z letošních jednání EU. Údajně z důvodů nemoci.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
12. října 2011 v 11:06  

Ministr vnitra je tuším středoškolák a povoláním antikomunista. To prý stačí.

Anonymní řekl(a)...
12. října 2011 v 11:30  

A nepohořeli by i v češtině a matematice?

Anonymní řekl(a)...
12. října 2011 v 16:12  

Navíc vzhledem k jeho věku, tj. k tomu, kdy studoval, u Dobeše neobstojí ani výmluva, že angličtinu, resp. cizí jazyk mimo ruštiny, na vysoké škole "nebrali". Dávno před devětaosmdesátým byl alespoň jeden cizí jazyk (typicky angličtina, němčina) na VŠ povinnou součástí studijních plánů.

Anonymní řekl(a)...
13. října 2011 v 18:23  

Ministr školství České republiky nepotřebuje umět anglicky, ale musí umět pro svůj resort shánět peníze.

Kdyby sehnal pro školství např. 10 miliard navíc, rád mu půjdu zadarmo tlumočit.

Mj. anglický ministr školství neumí česky.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.