Novinka z edice hravá věda: Svět 3D

čtvrtek 6. října 2011 ·

Pozoruhodný svět prostorových obrázků


Předložená publikace se snaží vysvětlit čtenáři pojmy, související s naším prostorovým vnímáním světa a zachycením tohoto prostorového vjemu pomocí různých technik.

V úvodních kapitolách jsou vysvětleny populární formou základní pojmy o světle, optiky a zobrazování. Ve stručných návodech „zkus si také“ je čtenář motivován k pokusům se světlem a zobrazováním. Úspěch pokusů bude jistě stimulační k dalším zamyšlením nad podstatou optických jevů. Je vysvětleno vidění hloubky prostoru a historické experimenty, směřující k jejímu záznamu. Od statických prostorových obrázků se odvíjí i vysvětlení zaznamenaných prostorových pohyblivých scén jak ve 3D kinech tak i možnost jejich sledování na monitorech počítačů nebo v televizi.


Kniha si jistě najde svoje čtenáře. Ty zvídavější, kteří se pustí do experimentů jistě zaujme a bude motivovat k dalšímu poznávání tajů, zajímavostí a záludností a krásy oboru optika.

Ukázky stran:

  

Kniha Svět 3D je jedním z titulů oblíbené edice Hravá věda určené dětem od 9 do 13 let.

Více informací o knize vč. ukázkové kapitoly naleznete na http://knihy.cpress.cz/svet-3d.html.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.