2. ročník soutěže pro žáky 8. a 9. ročníků ZŠ v informatice a logice IT-SLOT

neděle 23. října 2011 ·

Zveme vás na druhý ročník soutěže pro žáky 8. a 9. ročníků ZŠ v informatice a logice s názvem IT-SLOT. Pořadatelé by rádi navázali na loňský ročník, kdy se do soutěže přihlásilo 62 škol a 880 žáků z Prahy a Středočeského kraje. Jelikož už v loni byl zájem škol z jiných krajů, rozšiřují letos působnost soutěže na celou Českou republiku.


Stejně jako v loňském ročníku se klade za cíl prohloubit zájem žáků o studium informačních technologií a zároveň formovat jejich logické myšlení. Jedna část soutěžních úloh je zaměřena na oblast základních informací o informačních technologiích (internetu, hardwaru, softwaru, operačních systémech, komunikaci prostřednictvím ICT a programování). Druhá část soutěžních úloh je věnována matematickému a logickému
myšlení.

Soutěž IT-SLOT bude opět dvoukolová. První kolo proběhne ve středu 16. listopadu 2011 na přihlášených školách formou on-line testu. Toto kolo je nominační a je třeba školu do něj zaregistrovat. Poté bude škola
aktivována a může přihlásit jednotlivé žáky. Nejlepších 30 soutěžících postoupí do druhého kola, které proběhne v úterý 13. prosince 2011 v budově pražské Soukromé střední školy výpočetní techniky, která je pořadatelem soutěže.

Pro letošní ročník soutěže má soutěž nového partnera, který dodal velmi lákavé ceny pro školy. Samozřejmostí zůstává, že i samotní žáci mohou vyhrát zajímavé ceny. Mezi ceny pro školy patří projektor Dell 4320, monitor Dell U2412M a monitor Dell P2210, které do soutěže věnovala společnost DELL. Pro žáky jsou pak připravené MP4 přehrávače, flash disky a další zajímavé ceny.

Stejně jako loni jsou pro nejrychleji zaregistrované školy připravené zajímavé dárkové předměty.  Stačí, když zaregistrujete alespoň 10 žáků, zároveň budete mezi prvními padesáti registrovanými školami a žáci se zúčastní 1. kola, tak od pořadatelů obdržíte flash disk nebo jiný dárek, který pořadatelé zašlou poštou.

Konkrétní informace o konání soutěže najdete na stránkách www.it-slot.cz, kde již nyní můžete školu zaregistrovat. 

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.