Přečtěte si: Výuka finančního vzdělávání se do osnov hned tak nedostane, nejsou peníze

sobota 10. září 2011 ·

Výuka finančního vzdělávání bude na školách probíhat i nadále pouze dobrovolně. Přesto, že si ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy (MŠMT) uvědomuje špatnou situaci v tomto oboru, v blízké budoucnosti nepočítá s tím, že by předmět zařadilo do vzdělávacího programu. Úřad na to v současné době nemá peníze. Školy, které budou chtít předmět vyučovat, jej budou muset buď „vtlačit“ do stávajících předmětů, nebo pořádat semináře pomocí soukromých lektorů.

Z článku Kristiny Blümelové v E15.cz vybíráme:

„MŠMT považuje finanční vzdělávání žáků a studentů za jednu z priorit. Bohužel nemáme zatím informaci o tom, že by měl být rozpočet MŠMT posílen, byť ministerstvo financí považuje situaci za alarmující“ řeklo na dotaz serveru E15.cz ministerstvo s tím, že finanční gramotnost by měla být do vzdělávacího programu zakomponována nejspíše až při jeho další komplexní revizi. Bohužel ale neuvedlo, v jakém časovém horizontu by se tak mělo stát.


Ministerstvo proto zatím doporučilo základním i středním školám, aby výuku předmětu o financích buď zakomponovaly do již stávajících předmětů zaměřených na občanskou nauku, nebo pořádala semináře se soukromými lektory. Podle ministerstva mohou školy na hlubší vzdělávání pedagogů čerpat peníze z fondů EU.

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
10. září 2011 v 21:53  

Když vidím, na kolik jiných a řekl bych méně nutných věcí jsou ve školství peníze, je jejich absence na výuku FG nepochopitelná a neomluvitelná.

Anonymní řekl(a)...
11. září 2011 v 18:32  

Doufejme, že se tam nedostane, i kdyby peníze byly.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.