Přečtěte si: Odvážné děti na Facebooku

sobota 10. září 2011 ·

Pokud je dítěti třináct a víc, může mít profil na Facebooku. Mladší děti by na Facebooku podle pravidel být neměly, realita je ale jiná. Můžete potkat kojence, jejichž profily aktualizují rodiče, nebo desetileté děti, které si jednoduše hrají na velké. Což může být nebezpečné…

Z článku Jana Handla na LUPA.cz vybíráme:

Na Facebook se dostane každý, stačí zalhat o datu narození. Psát a sdílet je možné taky prakticky cokoliv a vyzývavé fotky dětí mohou být online dost dlouho, dokud je někdo neobjeví a nenahlásí. Děti zlobí a zlobení na Facebooku je pouze jeho zanedbatelnou součástí. Ohlídat děti na Facebooku (když už si tam založí profil) je jednodušší než v reálném životě. Možná je lepší, když se vyblbnou online pod nenápadným dohledem a za pomoci rodičů (byť proti nějakým pravidlům), než cestou ze školy…

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.