Přečtěte si: Nejoblíbenější kroužky pro děti? Vítězí vaření

sobota 10. září 2011 ·

Jako každoročně je právě teď ten nejvhodnější čas k výběru zájmových kroužků. Nabídka sportů, cizích jazyků či aktivit podporujících umělecké nadání dětí je tradičně široká, podle odborníků jsou ale teď ve školách nejoblíbenější kroužky vaření.

Z článku map v Novinky.cz vybíráme:


Obliba kroužků se mění. Jsou znát módní vlny. V posledních letech je čím dál víc populárnější hip-hop, moderní tanec, florbal či bojové sporty. Začínají být také oblíbené další cizí jazyky, jako je španělština či francouzština. V mateřských školách se těší stabilnímu zájmu keramika a velmi oblíbená je flétna.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
11. září 2011 v 18:55  

Výborně! Aspoň něčím se blížíme Finsku. Tam je prý ve školách vaření třetí nejoblíbenější mimovyučovací aktivita, po umění a hudbě, a žáci různými školními kroužky tráví 4 - 11 hodin týdně.
Taky stojí za zmínku, že se malí Finové učí dva cizí jazyky, kromě jazyka, jímž mluví ve škole (finština nebo švédština). Takže jim to vaření jedině prospívá! :)
A.S.

Anonymní řekl(a)...
14. září 2011 v 10:24  

U nás ve škole kroužek vaření probíhal tak, že mladý muž vařila a dětičky mu lítaly po škole a řádily.... Myslím si, že takový kroužek moc smyslu nemá.
Ale jinak je vaření - součást pracovního vyučování - mezi dětmi poměrně oblíbené. Problém je spíš v tom, že děcka spoustu jídel nejedí, protože ani doma se moc nevaří. Potom výběr toho, co vařit se skupinkou, je dost omezený časem (90 minut) a tím, co vlastně děcka jedí.

Anonymní řekl(a)...
14. září 2011 v 10:25  

oprava: ...mladý muž vařil...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.