Martin Rychlík: Prvozářijová summa

čtvrtek 1. září 2011 ·

Premiantem prvního školního dne byl Václav Klaus otevírající synův PORG, večer se ještě před ministerstvem bojovalo o Bátoru.


Je 1. září 2011, tudíž začal školní rok. Do škol po prázdninách zamířilo 1,2 milionu žáků (z nichž bylo 101 tisíc prvňáků), ale stovka škol v republice se kvůli nedostatku starších dětí sloučila. Ministr školství Josef Dobeš (VV) kázal školákům na pražském Žižkově pod nápisem „Nelži“, jak fotograficky zdokumentoval server ČTK, nicméně hlavní mediální pozornost na sebe strhl opět magnet nejsilnější: prezident Václav Klaus, který odjel pendolinem otevřít nový školský projekt svého syna: PORG Ostrava.

Elitní vzdělávací instituci PORG, na kterou přispěl šéf polostátního gigantu ČEZ Martin Roman částkou 100 milionů korun, se dostalo během půl roku už druhé multimediálně-masmediální masáže. Prvou zajistil maturitní dvoutřídce ministr Dobeš (a vynikající práce pedagogů v Libni), když se původní PORG stal „nejlepší střední školou v zemi“, druhou reklamní smršť nachystal prezident, který Dobeše v úřadu osobně udržel.

V dnešní promoakci ostravské školy, na níž bude školné od 8700 do 87 tisíc korun ročně v závislosti na štědrosti Studijního fondu Martina Romana, ovšem žádný klientelismus nebo protěžování nehrálo roli. „Syn mě o vánočních svátcích oslovil, podle jakého klíče navštěvuji v první školní den školy, tak jsem mu řekl, že jen podle pořadí pozvání. A on hned prvního ledna přišel s pozvánkou,“ vysvětlil totiž Klaus senior, jehož poštovní schránku zřejmě zaplní příští rok tisíce žádostí o prvozáříjovou návštěvu.

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.