Marcel Chládek: Josefe Dobeši, co bude dál? Dotace pro odpůrce Darwinovy teorie?

středa 14. září 2011 ·

Informace médií o tom, že ministr Josef Dobeš podpořil v rámci fondů EU projekt, který školáky v Jihočeském a Karlovarském kraji přesvědčuje, že globální oteplování je fáma, považuji za nehorázné plýtvání prostředky pro oblast školství.



Úřad ministra Dobeše navíc veřejně několika miliony korun účelově podporuje politický názor, který dlouhodobě zastává (vzor ministra školství Josefa Dobeše) prezident Václav Klaus. Tento názor o globálním oteplování je přitom zcela v rozporu s mnoha vědeckými studiemi, které tvrdí přesný opak. Podporovat projekt, který tvrdí A, aniž by upozorňoval na B, je zcela v rozporu se vzdělávacími trendy v České republice, ale rovněž v celém civilizovaném světě.

Naskýtá se navíc velice vážná otázka, zda mnohamilionová podpora od MŠMT směrem k názorům prezidenta republiky není jakýsi revanš za Klausova pochvalná slova právě o ministru školství Dobešovi a straně Věci veřejné.

Čeho se, pane ministře, dočkáme příště? Milionové dotace pro odpůrce Darwinovy teorie o původu druhů či zastánce názoru, že homosexualita je deviace?

Celou věc považuji v době, kdy české školství nemá dostatek prostředků na platy školníků, kuchařek i pedagogů, za naprosté nesystémové mrhání peněz z fondů EU. Jsem přesvědčen, že mohou být využity na mnohem smysluplnější projekty, ze kterých budou mít žáci a studenti českých škol mnohem více, než z takových tmářských úletů ministra školství Dobeše.

Marcel Chládek, stínový ministr školství za ČSSD

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
14. září 2011 v 8:37  

Že je ministr je naprosto nesoudný, to není nic nového. Nový je jen další způsob, kterým se pokouší "zařídit", aby mu eurokomisaři zatrhli čerpání fondů EU.

Anonymní řekl(a)...
14. září 2011 v 8:41  

A není celý environmentalismus nehorázným plýtváním prostředky?
Nehledě na to, že pan Chládek ne zcela pochopil, o čem naše excelence mluví.

Anonymní řekl(a)...
14. září 2011 v 8:53  

o čem naše excelence mluví.

A Vy to víte ? My věříme v přílet mimozemských civilizací ! Křesťanství je tady 2 000 let, ale druh Homo tady žije déle než těch 2 000 let. Jste taková zvláštní sekta. Ignorant

Anonymní řekl(a)...
14. září 2011 v 8:54  

Environmentalismus je zajisté ujetý a vede i k plýtvání prostředky, ale to, co páchá pan ministr, na tom rozhodně nic nevylepší a nikomu (minimálně v rámci jeho působnosti) nepomůže.

Pavel Laskavec řekl(a)...
14. září 2011 v 11:48  

Pan Chládek je mimo mísu. Základní problém ale pojmenoval dobře: upřednostňování jednoho pohledu na věc oproti druhému.
Akorát že má opačnou představu. Lidi, tvrdící, že globální oteplování způsobilo lidstvo, jsou naopak nevědeckou a dogmatickou, dnes už menšinou. Byla to právě věda, která vyvrátila všechny mainstreamem dokola opakované nesmysly. U většiny jejich argumentů se našel podvod, či totální nevědomost. Stačí si udělat vlastní názor. To je ovšem věc, kterou pan Chládek u našich dětí pravděpodobně nerad vidí. Je to totiž jediná cesta, jak hromadně vyrábět blábolající kvalitní zaměstnance, loajální ke kdekteré pitomé ideologii.
Vyslovil jste veliké pitomosti, pane Chládku.
Učitelům, kteří si stále myslí, že lidstvo je hybatelem globálních teplot, doporučuji samostudium, protože čím dříve si uděláte vlastní názor, tím méně se za ten pomatený budete stydět...

Anonymní řekl(a)...
14. září 2011 v 16:09  

a co charita, dobeši??

Anonymní řekl(a)...
14. září 2011 v 18:47  

Co bude dál?
Koncem volebního období zjevně nastane konec světa nebo přijdou srab a neštovice.

Anonymní řekl(a)...
14. září 2011 v 18:49  

Pavel Laskavec

On ten starší pán, který má do důchodu kousíček, má těch úletů trochu víc, od doby úsporných balíčků z roku 1997 mám velkou pochybnost i o jeho ekonomických schopnostech. Samolibost je ten nejmenší problém. Ignorant

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.