Přečtěte si: Véčkaři odmítají alternativní školství i propagaci výrobků fair trade

úterý 23. srpna 2011 ·

Nejmenší vládní strana zveřejnila výsledky dvou referend příznivců strany – véčkařů. Drtivou většinou hlasů byla odmítnuta jak širší podpora alternativního školství ze strany státu, tak širší propagace tzv. fair trade výrobků státem.

Z článku mp v ParlamentníListy.cz vybíráme:

Proti podpoře alternativního školství - např. domácího vyučování - se pak vyslovilo sedmdesát procent respondentů mimo jiné s odůvodněním, že stačí, když má každý rodič svobodu volby, kam dítě umístí a prestižní školy se časem vyprofilují samy. Další z véčkařů podotkl, že kvalita školství se odvíjí od kvalit učitelů, proto je třeba napřed řádně vychovat budoucí pedagogy.

12 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
23. srpna 2011 v 14:14  

Souhlasím s tím, že by se měli nejprve řádně vychovat noví učitelé způsobilí vykonávat své poslání kvalitně. Otázka ovšem zní, zda-li je v průběhu jejich následující praxe potom neotráví všichni ti, co do školství "kecají" a samozřejmě jejich nadřízení, včetně těch "panáčků" na MŠMT.
BP

Anonymní řekl(a)...
23. srpna 2011 v 16:02  

To je rozumné stanovisko. Stát zajišťuje všem svým občanům základní vzdělání. Pokud se někdo chce vzdělávat alternativně, proč ne, ale za své ne za státní (naše) peníze.

Proboha proč by stát měl podporovat propagaci nějakých výrobků. Ať si je propagují jejich výrobci nebo jejich příznivci, ale zase za své nikoliv za státní (naše) peníze.

Anonymní řekl(a)...
23. srpna 2011 v 17:45  

Stát za peníze z našich daní propaguje kdeco. Myslím, že není nic špatného na tom propagovat FairTrade výrobky, když přispívá třeba na propagaci farmářských trhů nebo zateplování paneláků. Stejně tak u domácího vzdělávání - peníze dostává kmenová škola, což je běžná státní základka, a žák z nich dostane třeba učebnice jako všichni ostatní žáci, které neučí doma maminka, ale ve škole učitelka. Na domácím vzdělávání stát naopak ušetří, protože školy nedostávají na žáka v domácím vzdělávání plný normativ, ale sotva polovičku... Podle mě neměli v referendu respondenti žádné informace o tom, o čem hlasují... Tak je to ale u VV v otázce školství časté (bohužel).

Anonymní řekl(a)...
23. srpna 2011 v 18:31  

Pro 23. srpna 2011 17:45:

"...není nic špatného na tom propagovat Fair Trade výrobky..." - no, na podpoře Fair Trade je špatné především to, že by měl být tento kšeft (nic jiného, jen s pozlátkem) podporován z peněz veřejných, tj. těch, které stát nejdříve někomu násilím vzal.

Fair Trade již/nechť podporují ti, kteří si ty produkty kupují. Já už další nové daně ne-chci!

Petr S.

Anonymní řekl(a)...
23. srpna 2011 v 21:05  

Véčkaře moc nemusím, ale toto je rozumné rozhodnutí.

Anonymní řekl(a)...
23. srpna 2011 v 21:17  

Fair Trade není komerční značka jako třeba Adidas, ale značka typu Czech Made nebo Klasa - tyto značky stát běžně podporuje, protože pomáhají spotřebiteli orientovat se v kvalitě výrobků!

Anonymní řekl(a)...
23. srpna 2011 v 22:08  

...cílem je přímá a účinná podpora znevýhodněných...

Raději by se měli podpořit naši postižení a invalidi - znám mnohé, jsou na hranici bídy a živoření. Což takhle podpořit chráněné dílny apod. pro jejich přivýdělek?

Alternativní školství - může být skvělé, ale i prabídné. Kdo u nás rozliší kvalitu od nekvality? Dokud toho nejsme schopni, není radno býti příliš štědrým ke všem.

Anonymní řekl(a)...
23. srpna 2011 v 23:17  

Když si čtu diskuze na České škole, mám pocit, že učitelé jsou omezení idioti...

Luděk Blaha řekl(a)...
24. srpna 2011 v 0:17  

učitelé jsou omezení idioti...

Tak to omezení bych si vyprosil!

Anonymní řekl(a)...
24. srpna 2011 v 12:13  

Omlouvám se, Vy jste samozřejmě idiot neomezený...

Luděk Blaha řekl(a)...
24. srpna 2011 v 12:41  

Omluvu přijímám, ale příště, prosím, važte slova.
Moje neomezenost je takového rozsahu, že Vy si to ani nedovedete představit.

poste.restante řekl(a)...
24. srpna 2011 v 22:54  

Když si čtu diskuze na České škole, mám pocit, že učitelé jsou omezení idioti...

Tak to Vám doporučuji třeba novinky.cz, či jiná webová diskusní fóra.
Pravděpodobně tam dospějete k závěru, že omezení i neomezení idioti jsou zástupci skoro všech profesí a vůbec vlastně všichni.

Tedy kromě Vás samozřejmě.
:-)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.