Přečtěte si: Zhoubná ideologie sexuální výchovy

sobota 25. června 2011 ·

V letošním roce propukl v sousedním Německu skandál. Školské sestry Panny Marie vedly v městě Auerbachu státní reálku. Podle německých učebních osnov je povinná tzv. sexuální výchova už od první třídy základní školy. Mládež je postupně seznamována s nejrůznějšími detaily sexuality a s antikoncepcí, ideový záměr není ten, aby si mládež osvojila ctnost mravní čistoty, ale aby se „uchránila“ nežádoucího těhotenství a AIDS. Proto je kladen hlavní důraz na poučení o antikoncepci. Sestry v Auerbachu nerespektovaly takový směr sexuální výchovy a rozhodly se vést své žačky k ideálu čisté lásky, připouštějící sex až v manželství. Zároveň také vytrhaly z příslušných učebnic nevhodná zobrazení.

Z článku Romana Malého v EUportál vybíráme:

Následky vidíme už dnes. Vyspělé státy, které se vydaly touto cestou a uplatňují v praxi program tzv. sexuální výchovy, vymírají. Oddělení pohlavního aktu od poslání předávat život a jeho zařazení do rezortu hry a zábavy, kdy antikoncepce a legální interrupce chrání před nechtěnými následky těhotenství a porodu, vede zákonitě k tomu, že mladí lidé ztrácejí smysl pro sepětí pohlavnosti s kreativitou, chtějí si „užívat bez následků“ a odkládají založení rodiny na mnohem pozdější dobu, kdy už to často není biologicky tak snadné, případně na toto poslání zcela rezignují.

4 komentářů:

Luděk Blaha řekl(a)...
26. června 2011 v 1:26  

hříchu je zapotřebí klást odpor až k prolití krve

Promiňte, ale čí krve?
Hříšníka nebo odpůrce?

Anonymní řekl(a)...
26. června 2011 v 18:52  

Nízká porodnost je důsledkem extrémní finanční náročnosti výchovy dětí. Nesou ji jen "hloupí" rodiče. Zatímco dříve děti v hospodářství pomáhaly, dnes je rodiče musí živit do 26+ let. A to nemluvím o výživném, ze kterého se leckterý muž může stát snadno bezdomovcem.

Anonymní řekl(a)...
26. června 2011 v 22:39  

Nízká porodnost je důsledkem lenosti a sobeckosti velké části mladé generace.

Luděk Blaha řekl(a)...
26. června 2011 v 23:05  

Nízká porodnost je důsledkem odpovědnosti velkého počtu mladých lidí, kteří si uvědomují, že se rodí čím dál tím víc dětí s nejrůznějšími poruchami učení, že státní maturity jsou již realitou na věčné časy a kteří intuitivně cítí, že není vhodné plodit děti, pokud oni sami jsou sociálně nezralí a neukotvení.
Nad to, pokud v nich blikne jiskřička touhy po dítěti, mohou svoji potřebu bezprostředně ukojit prohlídkou videí s kojenci na jůtubu nabo o dětech pokecat na fejsbůku. A zadarmo!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.