Ministr Dobeš: Již čtvrteční půlnoc rozhodne o maturitách

pondělí 6. června 2011 ·

Už tento čtvrtek o půlnoci má být rozhodnuto o tom, zda spuštění státních maturit obstálo. Do tohoto termínu musí školy zaslat do Cermatu vyhodnocené všechny písemné maturitní testy.

První týden písemek společné části mají maturanti skoro za sebou.

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš si jejich dosavadní průběh na dnešním brífinku pochvaloval: „Vše probíhá nad očekávání dobře, technika funguje jak má, jenom ve třech případech jsme měnili DDT a v celém Česku jsme povolali ze zálohy kvůli onemocnění pouze osm náhradních školních maturitních komisařů,“ zdůraznil.

„Co se help desku týče – na linkách funguje sto lidí a v největší špičce byly kapacity využity jen ze šedesáti procent, takže vše probíhá bez problémů,“ vysvětlil ředitel Cermatu Pavel Zelený.

Nadále zůstává v kompetenci každé vysoké školy, zda příjme studenta, který doloží vysvědčení až na konci září, tedy po opravném termínu: „Společně s náměstkem Ivanem Wilhelmem bych rád požádal rektory o zavedení takzvaného podmíněného přijetí na vysoké školy v případě, že student doloží vysvědčení z opravného termínu až koncem září,“ představil svůj plán ke konci brífinku ministr Josef Dobeš.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
6. června 2011 v 20:02  

Zda státní maturity obstály (aspoň teoreticky) se ukáže nikoli ve čtvrtek, kdy končí práce na školách. Ukáže se to, až cermat zašle výsledky a ukáže se, že jsou bez chyb. Ovšem správnost odpovědí by měl posoudit také někdo jiný než cermat...

Anonymní řekl(a)...
6. června 2011 v 22:27  

Co bude pan ministr delat, az se ukaze, ze to ucitele nejsou schopni do ctrvtka do pulnoci odeslat?

Anonymní řekl(a)...
6. června 2011 v 22:41  

Ve čtvrtek se ukáže akorát to, že skenery za 300 M skenují a učitelé se je naučili obsluhovat.

Anonymní řekl(a)...
7. června 2011 v 22:06  

Už několik dnů je jasné, že neobstálo!

Anonymní řekl(a)...
8. června 2011 v 13:23  

Máme v tomto státě všelijaké ministry.
Ale přesto v soutěži o nejvyšší pravděpodobnost, že příští veřejně pronesený výrok bude někde mezi zmateným protiřečením a úplnou stupiditou, Pepa Dobeš s přehledem vede.
Asi už ani nenajdu někoho, kdo by si vsadil proti.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.