Přečtěte si: Dobeš bude dál 'řezat', vyhodí 50 úředníků

sobota 7. května 2011 ·

Ministr školství Josef Dobeš chce do konce roku vyhodit dalších 50 úředníků, ušetří tak prý 15 milionů korun. Pro začátek přišla o místo například Pavla Zieleniecová, šéfka Ústavu pro informace ve vzdělávání (UIV), která v resortu pracuje už řadu let.

Z rozhovoru Radky Kvačkové s ministrem v Lidovky.cz vybíráme:


LN Nebude vám někdo potom vyčítat, že máte na ministerstvu moc úředníků?
Po ministryni Kopicové jsem jich zdědil 465, dnes už jich mám pod 400. Přitom od ministra financí mám peníze na 435 lidí. Šetřím a ušetřené peníze chci dát školám. Například i na nepedagogické pracovníky, kteří jsou na tom opravdu špatně. Něco ovšem zbyde i na ty, kdo zůstávají a musejí pracovat víc. Další úspory chci získat tím, že se resort školství stěhuje do budov, které mu patří, a pustí ty, které jsou v nájmu.


LN Pomáhá vám v tom pan Bátora?
Ano. Efektivizace je jeho parketa.

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
8. května 2011 v 16:04  

...bude řezat, 50 jich vyhodí a 100 na kontrolu EU peníze školám nabere. Začínám číst zprávy jako za bolševika, nejdříve je neguji.

Anonymní řekl(a)...
10. května 2011 v 22:19  

No samozřejmě, kamarádíčci kamarádíčků zůstanou, akorát na ně bude dřít o polovinu lidí míň. Ministr by měl začít u sebe a vyházet hromadu poradců (včetně Bátory). Co mu asi může poradit pan Vislous, nevystudovaný lemro?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.