Anglické listy - Letters from England - dvojjazyčná kniha

pátek 15. dubna 2011 ·

Anglické listy z roku 1924 přibližují Anglii a její svérázné obyvatele v cestopisných črtách Karla Čapka, které původně vznikaly jako sloupky pro Lidové noviny. Jeho nadání vnímat každou drobnost vydalo pozoruhodný výsledek: cestopis ani po letech neztratil nic ze své svěžesti nebo dokonce aktuálnosti. Čapek se svým smyslem pro humor poví o svých pocitech z anglické neděle, z pýchy Oxfordu či Cambridge, vlídně zažertuje o anglické kuchyni, vypráví slovem i kresbou o svých setkáních s tehdejšími velikány světové literatury, jakými byli Bernard Shaw, H. G. Wells nebo G. K. Chesterton. Zároveň vysloví svoji úzkost z moderní civilizace, vyjádří tísnivý pocit, který se ho zmocní v obrovitém Londýně plném automobilů a valícího se davu, jinde se vyzná ze svého obdivu k Anglii jako ke kolébce demokracie.
Dvojjazyčná zjednodušená verze obsahuje vše co ostatní knihy z edice: český překlad na pravé straně, slovníček, překlad frází a okomentované gramatické jevy. Čtenář tak může číst originální povídky, pokud by něčemu nerozuměl ihned, najde překlad či komentář. Kniha je navíc doplněna CD s namluveným textem. Uživatel tak může cvičit své porozumění mluvené angličtině.

Více informací o knize vč. ukázkové kapitoly naleznete na http://knihy.cpress.cz/anglicke-listy-letters-from-england.html.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.