Sdělení MŠMT k termínům konání společné části maturitní zkoušky ve školním roce 2011/2012

čtvrtek 31. března 2011 ·

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanovuje termíny pro konání didaktických testů a písemných prací společné části maturitní zkoušky pro jarní zkušební období ve školním roce 2011/2012.


V Praze dne 29. března 2011

Čj.: 9372/2011-22                                                                                                    

SDĚLENÍ

V souladu s § 2 odst. 3 vyhlášky č. 177/2009 Sb., o bližších podmínkách ukončování vzdělávání ve středních školách maturitní zkouškou, ve znění vyhlášky č. 90/2010 Sb., stanovuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy termíny pro konání didaktických testů a písemných prací společné části maturitní zkoušky pro jarní zkušební období ve školním roce 2011/2012 na dny 28. května až 5. června 2012.

Tato skutečnost se však může změnit, protože MŠMT v současné době připravuje změnu vyhlášky č. 177/2009 Sb., která umožní posunutí termínů konání didaktického testu a písemné práce na počátek května příslušného kalendářního roku před ústní zkoušky. Případné termínové změny MŠMT zveřejní na svých webových stránkách.

Ing. Ladislav Němec
náměstek ministra skupiny 2


2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
31. března 2011 v 13:00  

MŠMT s těmi aprílovými žertíky začalo nějak brzo.

Anonymní řekl(a)...
31. března 2011 v 18:05  

Stále slyšíme z MŠMT a od paní Carcy, že Cermat má vše promyšleno, prozkoušeno a odladěno. Za všechny chyby mohou ředitelé s rozhledem důlního koně, kteří pouštějí ven testy.

A ještě neproběhly ani jedny maturity a už je na obzoru další podstatná změna... Vyhlášky se mění jedna radost, dodržování termínů se tiše přehlíží...
Taky dostáváte záchvat smíchu, když čtete Školský zákon, § 77, ods. 6 a 7? Tedy, že ředitel školy musí 3 měsíce před podáním přihlášky ke studiu informovat uchazeče, z čeho a jak budou maturovat ve společné části?
Tedy v případě osmiletých gymnázií (promiňte, Ignorante) jsme v roce 2010 sdělovali uchazečům, jak budou maturovat v roce 2019. Mat. vyhláška má za rok a půl platnosti 3 změny a chystá se čtvrtá, školský zákon má od r. 2004 21 novel.
A my plánujeme na desetiletky, ani vyzkoušené pětiletky teoretikům na MŠMT nestačí...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.