První bezpečné branky jedou na svá místa

čtvrtek 3. března 2011 ·

Energetická společnost E.ON dlouhodobě podporuje rozvoj fotbalové mládeže na svém distribučním území. Veškeré aktivity zaměřené na podporu fotbalu v loňském roce začlenila do platformy E.ON Rodinný fotbálek, jejíž součástí je také program pod názvem E.ON Vybavení klubů. A právě díky E.ON Rodinnému fotbálku budou v následujících dnech první sportoviště vybavena novými bezpečnými fotbalovými brankami. Branky budou distribuovány nejen do fotbalových klubů. Své uplatnění najdou hlavně na školních hřištích nebo sportovištích spravovaných městskými či obecními úřady. Ta jsou v době mimoškolních aktivit často využívána pro tréninky mladých fotbalistů a budou tedy sloužit i jim.

Ve středu do Brna a Velkého Meziříčí

Již tuto středu 2. března budou dvě branky nainstalovány na hřišti Základní školy Sokolovská ve Velkém Meziříčí, které využívají i mladí fotbalisté. Strarosta městské části Ing. Radovan Necid převezme dar od zástupce oblastního managementu společnosti E.ON Lukáše Svobody. Ten se následně spolu s realizačním týmem E.ON Rodinného fotbálku přesune do Brna-Bystrce, aby Základní škole Vejrostova dovybavil školní hřiště o nové kompozitní branky. U předání branek nebudou chybět starosta městské části Brno Bystrc RNDr. Vladimír Vetchý, CSc a ředitel školy Mgr. Zdeněk Černošek.

V pátek 4. března se budou moci novými brankami pochlubit v Boleradicích a v Třebíči. V Boleradicích budou branky celoročně využívat jak v tělocvičně, tak na venkovním hřišti základní školy a budou předány za účasti starosty městyse Dr. Drahomíra Hausnera. Branky tak budou sloužit nejen žákům, ale i místním fotbalovým nadějím, které na těchto sportovištích trénují. V Třebíči budou branky umístěny v areálu ve Sportovní ulici a to za asistence starosty města MVDr. Pavla Heřmana.

Co jsou bezpečné branky?

Fotbalové branky, které byly vyvinuty a vyrobeny jako reakce na několik tragických událostí, které přivodily těžká zranění, ale i úmrtí dětí při nehodách na sportovištích. Za jejich vznikem stojí společné úsilí Českomoravského fotbalového svazu a Centra pro výzkum, vývoj a inovace (CVVI). Podařilo se vyvinout branku, která svými bezpečnostními parametry jednoznačně převyšuje všechny doposud používané brankové konstrukce. Díky patentované kompozitní konstrukci potřebuje tato branka k překlopení 17krát více energie než duralová a 12krát více energie než ocelová branková konstrukce a kinetická energie branky při dopadu v případě nárazu je u kompozitní branky 5krát menší než u duralových a 3krát menší než u ocelových branek. Další velkou výhodou branek je jejich variabilita. Během několika desítek minut branku z velikosti 5 x 2 metry změníte na 3 x 2 metry a můžete ji vyžít nejen pro tréninky a zápasy fotbalových přípravek, ale i pro jiné sporty.

A co dál?

Již během druhé poloviny března a začátkem dubna letošního roku bude bezpečnými brankami vybaveno dalších 15 sportovišť ve městech a v obcích na zásobovacím území energetické společnosti E.ON.

Termíny předání:

  • Středa, 2. března 2011 - Velké Meziříčí, ZŠ Sokolovská,10:00
  • Středa, 2. března 2011 - Základní škola Vejrostova, Brno Bystr, 12:00
  • Pátek, 4. března 2011 - Boleradice, Tělocvična základní školy, 9:00
  • Pátek, 4. března 2011 - Třebíč, Sportovní ulice, hřiště, 12:00


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.