EU peníze školám: Předložené a schválené projekty k 21. 10. 2010

pátek 22. října 2010 ·

Tempo zpracování žádostí je stále tristní, přestože žádost podala necelá třetina mimopražských základních škol, odbor CERA respektive participující odbory MŠMT nebyly dosud schopné vyřídit prvních 383 žádostí podaných a schválených v červnu. Ostudný stav pokračuje a školy se stále nedočkaly ani vysvětlení a ani omluvy.

Navíc v dnes zveřejněné statistice je zavádějící formulace Prostředky odepsané z účtu MŠMT- odeslané školám, přestože je známo, že ministerstvo posílá zálohy na dotaci na krajské úřady a ty je posílají zřizovatelům. Neschopná byrokracie nefunguje ani po personálních změnách. Proč?!

Navíc je jsou statistické údaje zmanipulované, za poslední týden nebylo odesláno 192 záloh, ale pouhých 74! Tempo odesílání se tedy zhruba o čtvrtinu zpomalilo.

V této situaci musíme připomenout, že nám vrchní ředitel Sekce řízení operačních programů EU Dr. Ing. Jaroslav Kuba, PhD., MBA, dosud neodpověděl na naše dotazy k průběhu zpracování, které jsme mu zaslali již 29. září.

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
22. října 2010 v 22:54  

Seznamy jsou zajímavé, byly by asi lepší s názvy škol, protože podle počtu odeslaných projektů jsme již měli mít peníze minimálně na kraji a tam nic není. Jak asi dlouho putují peníze z účtu ministerstva na účet kraje - přesně do BRNA? Možná by pomohlo, kdyby ministerstvo odeslalo na školu kopii platebního příkazu, aby školy věděly, kdo může za zdržení. Akceptovali jsme rozhodnutí o přijetí dotace v srpnu a pořád čekáme... ZŠ z JM kraje

Anonymní řekl(a)...
22. října 2010 v 23:05  

Nejsem si jistý, ale mám pocit, že včera na stránkách mšmt visela tabulka s "lepšími" údaji, že odeslaných projektů tam bylo více.
Rozhodně jse ji viděl dříve než v 18.40 - asi zaúřadoval "šotek"

Anonymní řekl(a)...
23. října 2010 v 10:09  

Naše škola už má peníze na účtě. Okres Břeclav.

Anonymní řekl(a)...
23. října 2010 v 10:13  

Naše škola už má peníze na účtě. Okres Břeclav.

Anonymní řekl(a)...
23. října 2010 v 17:37  

Možná by pomohlo, kdyby nešly peníze přes dva prostředníky (kraj, obec), ale přímo na účet školy. Škola podává žádost přímo na ministerstvo, nevidím důvod, proč cesta peněz do škol je takto složitá.
Také je otázka, jak jsou kraje informovány o tom, pro kterou školu jsou peníze určeny. Při nedávné poradě ředitelů okresu se krajánci dotazovali, která škola již na peníze čeká a v jaké částce, že na krajský peníze účet přišly, ale bez jakékoliv identifikace, pro které zařízení jsou určeny.

Anonymní řekl(a)...
24. října 2010 v 8:07  

A tomu všemu se říká management. Nelogické, necitlivé, přezíravé, zmatečné, nedomyšlené. Teď už jenom aby na to ministerstvo vtrhla ČŠI, a aby udělal zápis o kvalitě připravenosti projektového záměru.
Když podává projekt škola, tak se na něm anonymní hodnotiel, určený z moci úřední vyřáddí podle svých představ o tom, co ty věty pro něho znamenají. Vlastně nebere ohled na samotné lidi, kteří projekt sepsali podle své zkušenosti s realitou a jen písemně sdělili svou představu o uspořádání procesů v budoucnu. Stejně všechno závisí na lidech a to i zdůvodňující hodnotící zprávy. Realita může být naprosto jiná.
Už chápete, proč jsou ty projekty z ministerstva tak diletantsky připraveny? Už chápete, kdo hodnotí Vaše projekty?

Anonymní řekl(a)...
24. října 2010 v 16:00  

Peníze přes kraj a obec prostě půjdou. Bohužel to vyplývá z legislativy. Takže tady platí takové to cimrmanovské: Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme proti tomu protestovat, ale to je tak vše,co proti tomu můžeme dělat.

Protože děláme projekt z OP VK, vím, že papír o odeslání peněz vždy chodí. Takže pokud vám ještě nedošel, znamená to jedno jediné - peníze z ministerstva ještě nebyly odeslány.

Anonymní řekl(a)...
25. října 2010 v 10:31  

Prohlášení příjemce dotace (akceptaci) jsme podepsali 17.8.2010, mailové avízo o odeslání peněz z MŠMT na KÚ přišlo 11.10. a již 21.10. byly peníze na obci u zřizovatele, takže KÚ to nezdržel!

Anonymní řekl(a)...
25. října 2010 v 19:47  

Zálohu máme na účtě. Došla bez jakéhokoliv zdržení ze strany krajského úřadu a zřizovatele. Byla to rychlovka.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.