Vitula: Nové vedení školství netuší, jak čerpat fondy EU

čtvrtek 30. září 2010 ·

Noví manažeři ministerstva školství prý absolutně netuší, jak čerpat peníze z fondů EU. Novinářům to dnes řekl odvolaný ředitel sekce pro čerpání z EU Jan Vitula (TOP 09) s tím, že ministr školství Josef Dobeš (VV) se snaží ovládnout evropské fondy. Dobeš tento měsíc Vitulu odvolal na základě auditu, podle kterého ministerstvo školství čerpá evropské dotace nejpomaleji z všech českých institucí.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
30. září 2010 v 21:45  

To je ale sráč, osobně může za několikaměsíční zpoždění EU peníze školám, venkovské školy, vemte na něj vidle!

Anonymní řekl(a)...
30. září 2010 v 22:25  

Podle článku se nám brzy zjeví nový ministr. Mám obavy, že tento tým to asi nezvládne.

Anonymní řekl(a)...
1. října 2010 v 18:15  

Věci veřejné nezklamaly...Od začátku se ta "strana" zdála podezřelá, ale co dělají Džon, Bobeš a spol. na svých ministerstvech, z toho jde strach.

Anonymní řekl(a)...
3. října 2010 v 14:20  

bravo - cesta do 19. století je otevřena !

Anonymní řekl(a)...
5. října 2010 v 22:30  

Pan Vitula to určitě tušil (kterak čerpat=utrácet finanční prostředky=reálné výdaje), ale nějak to šikovně skryl, neb se to ve stavu skutečného čerpání nepromítlo. Ba ne - žertuji; obklopil se natolik neschopnými diletanty, že to vzbuzuje kacířské myšlenky, že tam ti jeho ředitelé (Řídící orgán a odbor CERA) byli snad nasazeni proto, aby veškeré možné toky peněz do škol pohřbili. Dobrá práce v tomto směru (starý management, abychom si rozuměli - uvidíme, co s tím průšvihem provede nová garda).

Anonymní řekl(a)...
7. října 2010 v 20:40  

Pravičák vyhazuje pravičáka. Vyhazují se z koryta, asi už není z čeho brát. Která je tedy ta správna pravicová strana ?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.