Vyhlášení Národních cen pro nejlepší školy

čtvrtek 1. dubna 2010 ·

V rámci Národní konference eTwinning, která se konala koncem minulého týdne ve Zlíně, byly oceněny nejlepší české projekty eTwinning. Deset učitelů mateřských, základních a středních škol si tak odneslo nejvyšší ocenění za svou práci na mezinárodních vzdělávacích projektech realizovaných prostřednictvím informačních a komunikačních technologií (ICT). Zároveň 66 českých projektů získalo certifikát kvality (Quality Label), který je udělován kvalitním projektům vzniklým v průběhu školního roku a které mohou sloužit ostatním učitelům jako příklady dobré praxe. Hodnotící komise, složená z odborníků z různých oblastí vzdělávání, vybírala letos z více než stovky zájemců o tento certifikát. Národní konference ve Zlíně se zúčastnilo na 170 učitelů, ředitelů škol a pracovníků v oblasti školství , kteří měli možnost vyslechnout zajímavé přednášky a zúčastnit se velkého množství workshopů.


Všechny workshopy byly zaměřeny na zlepšování kvality českých projektů eTwinning ať již po metodické stránce, tak po stránce technické. Některé workshopy probíhaly přímo u počítačů, takže si přítomní účastníci mohli nově získané poznatky rovnou prakticky vyzkoušet.

Vítězové Národních cen eTwinning v roce 2010:

kategorie mateřských a základních škol:

1. místo

Alena Chaloupková, My place roots in my life, ZŠ Třemošnice (porota ocenila tento projekt hlavně pro zapojení celé školy, žáků různých věkových skupin. V rámci projektu vznikají videozprávy v češtině i angličtině, účastníci používají v práci na projektu videokonference i další ICT nástroje)

kategorie středních škol a gymnázií:

1. místo

Miroslava Borovcová, Getting Closer, Gymnázium Vysoké Mýto (projekt zaměřený na různé oblasti běžného života partnerských zemí, kde žáci mají možnost získat nové poznatky o tom, jak žijí jejich evropští spolužáci)

zvláštní ceny eTwinning
za rozvoj IT dovedností v projektu:

Ivana Brabcová, ZŠ Nádražní, Hustopeče – za projekt Learn Interactive To Be Good and Active (projekt využívající interaktivní tabule na 1. stupni ZŠ v eTwinningovém projektu)


za nejúspěšnější vstup do eTwinningu

Eva Mikešková, ZŠ Lipník nad Bečvou za projekt Byl jednou jeden… (nejlepší první realizovaný projekt)

za dlouholetý přínos pro aktivitu eTwinning v oblasti MŠ a ZŠ
Pavel Vrtěl, ZŠ Sivice – za své projekty získal již první a třetí místa v národních cenách, je také nositelem Evropské ceny eTwinning

za dlouholetý přínos pro aktivitu eTwinning oblasti středních škol a gymnázií

Naděžda Kadlecová, Gymnázium Česká Lípa – 1. místo, druhá a třetí místa, více než deset certifikátů kvality Quality Label

Již 6. Národní konference eTwinning ve Zlíně proběhla v rámci oslav 5. výročí vzniku aktivity eTwinning.

Organizátorem konference bylo Národní podpůrné středisko pro eTwinning (NSS) působící v rámci Národní agentury pro evropské vzdělávací programy (NAEP) pří Domu zahraničních služeb (DZS).

Více informací z konference naleznete na http://www.etwinning.cz/?p=696

Můžete si také prohlédnout webové stránky konference: http://etwinning2010.webnode.cz/

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.