29. - 30. 4.: Festival současné publicistiky VŠEMI SMĚRY odhalí mediální zákulisí

čtvrtek 1. dubna 2010 ·

Studenti Vyšší odborné školy publicistiky (VOŠP) v Praze zvou všechny, kteří mají zájem nahlédnout pod roušku tvorby a vlivu českých médií, aby se ve dnech 29. – 30. dubna 2010 v klubu Roxy/NoD zúčastnili šestého ročníku studentského festivalu současné publicistiky VŠEMI SMĚRY 2010.


Tématem letošního ročníku festivalu je analýza mediální reality a jejího působení na názory a jednání konzumentů médií. Záměrem je překročit fabulace i povrchní předsudky vůči sdělovacím prostředkům a na základě prezentace současného stavu české novinařiny poskytnout prostor střetu názorů a zkušeností aktivních i pasivních uživatelů médií.

„Festival VŠEMI SMĚRY je určen všem, kteří se zajímají o mediální svět. Pravidelně se ho účastní odborníci, kteří se v debatách dělí o své zkušenosti s veřejností, v minulosti například redaktorka České televize Daniela Drtinová či šéfredaktor časopisu Respekt Erik Tabery.“ uvedla Lenka Malá, organizátorka festivalu.

Stěžejní částí festivalu budou interaktivní workshopy, vystavěné formou otevřených redakcí. Návštěvníci tedy budou moci sledovat výrobu zpravodajských i publicistických pořadů a sami se podílet na jejich tvorbě. Zájemcům studenti VOŠP nabídnou semináře zaměřené na technické dovednosti mediální praxe. Součástí programu budou též panelové diskuze věnované tématům mediálního vlivu na chování a rozhodování společnosti i politiků. Účast v diskuzi nad kasuistikou ekonomické krize v médiích potvrdili Ondřej Jakob, tiskový mluvčí MF ČR, Pavlína Kvapilová, vedoucí redaktorka ekonomického zpravodajství ČT a Aleš Michl, analytik Raiffeisenbank.

Festival tak naváže na úspěch loňských diskuzí, v nichž hostovali bývalý senátor Jan Ruml, mluvčí Ministerstva dopravy Karel Hanzelka, moderace festivalových Otázek se ujal Václav Moravec, který ve zpovědi nešetřil své hosty poslance Marka Bendu, či reportéra ČT Marka Wollnera.

Přínos festivalu Všemi směry spočívá zejména ve snaze upoutat pozornost společnosti k roli médií a to prostřednictvím medializace projektu i samotným výstupům z festivalových workshopů. Aktivním zapojením návštěvníků se snaží přimět veřejnost nebýt jen pasivním divákem ve světě médií.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.