Náš časopis 2010 – soutěž školních časopisů mimopražských ZŠ

středa 17. března 2010 ·

Vydává Vaše základní škola časopis? Pokud ano, přihlaste se do soutěže Náš časopis 2010. Jestli ne, dejte nám vědět, že chcete s vydáváním školního časopisu začít, a my Vám s ním pomůžeme :).

Mimopražské základní školy, které se do našeho projektu Čtenářská gramotnost a projektové vyučování zapojí, získají zdarma CD-ROM s názvem Čtenářská gramotnost a mediální výchova, na kterém bude Elektronická učebnice mediální výchovy pro žáky a ucelený soubor metodik pro učitele (přípravy, metodiky, články, ukázky časopisů…).

Redaktoři školních časopisů z řad žáků a učitelé, kteří s nimi pracují, se mohou zdarma zúčastnit dvoudenních workshopů na téma Čtenářská gramotnost a mediální výchova.

Zapojené školy budou moci zdarma využívat konzultace s odborníkem na mediální výchovu (e-mailem, telefonicky, osobně) a internetové stránky www.ctenarska-gramotnost.cz a www.sotkoviny.cz, které pro Vás připravujeme.

Zaslané školní časopisy postupně objedou Českou republiku díky putovní výstavě, takže si je budou moci prohlédnout všichni zájemci. Nakonec Vás pozveme na závěrečnou konferenci o čtenářské gramotnosti.


Co musíte udělat, abyste se mohli našeho projektu zúčastnit? Stačí vyplnit přihlášku do soutěže školních časopisů Náš časopis 2010 a přihlášku do projektu Čtenářská gramotnost a projektové vyučování. Pokud zatím školní časopis nevydáváte, vyplňte pouze druhou přihlášku…



Náš časopis 2010 – soutěž školních časopisů mimopražských ZŠ

Jak se přihlásit do soutěže školních časopisů? Vyplňte přihlášku a zašlete ji v elektronické podobě jako přílohu na e-mailovou adresu casopis@abeceda-os.cz do 1. května 2010.

Vytištěnou přihlášku pošlete do 1. května 2010 poštou společně s minimálně dvěma různými čísly vašeho školního časopisu, která vyšla ve školním roce 2009/2010 (každé číslo třikrát) na adresu:

ABECEDA, občanské sdružení, Kosmická 742/11, 149 00 Praha 4 – Háje

Během května vyhodnotí odborná porota zaslané školní časopisy, vybere vítěze v jednotlivých kategoriích a určí absolutní pořadí nejlepších časopisů. Jejich redaktory v červnu pozveme na slavnostní vyhlášení výsledků spojené se zajímavou exkurzí J. Porotci budou moci udělit originálním časopisům čestné uznání. Nebojte se poslat svůj školní časopis do naší soutěže, i když se Vám zdá, že má řadu nedostatků. Každá redakce totiž obdrží tipy, jak svůj časopis vylepšit!

Porotci se zaměří na následující hodnotící kritéria:

  1. Novinářská etika
  2. Promyšlenost rubrik
  3. Kvalita obrázků a fotografií a jejich začlenění do časopisu
  4. Celkový vzhled časopisu (layout)

Případné dotazy Vám zodpoví odborný garant mediální výchovy Mgr. Dalibor Dudek (tel. 777 799 623, dudek.dalibor@abeceda-os.cz).

Cílem našeho projektu je podpořit čtenářskou gramotnost a projektové vyučování na mimopražských základních školách.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.