Marek Přibil: ČSSD zvažuje zablokování státních maturit, které stály už 1,5 miliardy

úterý 2. února 2010 ·

Ministerstvo školství má dnes oznámit, jaká firma vyhrála tendr za 328 miliónů na zajištění logistiky státních maturit. Především z řad zákonodárců ČSSD se ale ozývají silněji hlasy, jestli by nebylo lepší přípravu stamiliónových jednotných testů zastavit.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
2. února 2010 v 12:43  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Anonymní řekl(a)...
2. února 2010 v 12:50  

Za uvedený návrh ČSSD píši tři mínus. Je to se zpožděním, ale přece!

Simona CARCY řekl(a)...
2. února 2010 v 12:58  

Když už se pan Přibil obtěžuje psát o maturitách, měl by psát pravdu a ne své nebo implantované představy nebo dojmy. Navíc se ukazuje, že pan Přibil nemá ani maturitu...

Anonymní řekl(a)...
2. února 2010 v 13:01  

K smíchu podobné jest některých našich marné mudrování, těch totiž, kteříž chtí, aby hned člověk to, čemuž se neučil, pojednou dělal, jako hloupá sekta mikulášencův nejraději těch poslouchá kazatelův cermatovských, kteříž netoliko nejsou učení, ale netoliko čísti umějí: prý ti ne z litery zákonů božích či světských, ale z ducha svého hříšného káží. Ale těmť není divu; nebo pokrm beránkův a oveček božích nevelmi se trefuje sviním: svině radše mláto nebo cosi nevonného jedí než trávu.

Jan Blahoslav (Filipika proti misomusům)

Luděk Blaha řekl(a)...
2. února 2010 v 14:21  

Čtrnáct let práce, co dodat. Kdyby to školští maturitní odborníci dělali zdarma i klobouk smeknout by se patřilo. Takhle nezbývá, než je hnát k odpovědnosti za prozatím vyhozené peníze. Možná by bylo zajímavé, kdyby ekonomičtí poradci vyčíslili přínos a stanovili návratnost takové investice.

Hochům od Paroubka věřím právě a jen to, že hledají zdroje, které by bylo možno efektivněji, tedy s větší parádou, prošustrovat.

Vzhledem k tomu, že levice začíná být proti státním maturitám a pravice je začíná hájit, nadchází čas k přemýšlení o zrušení maturit vůbec.
Jaký je smysl maturitní zkoušky, jakou má vypovídací hodnotu o kvalifikaci, komu k čemu slouží? A řekněte mi, dámy a pánové, kdo ji dneska nemá?!

poste.restante řekl(a)...
2. února 2010 v 23:18  

Bytostně nesnáším když se dělá politikum z věcných či technických problémů. (Třeba z autosedaček či zimních pneumatik.)
Pokud dojde k posuzovaní maturit pravo-levou optikou, pak nás potěš Bloom.
Zkusme se, prosím, alespoň na těchto stránkách politickým agitkám vyhnout.
Pokud dokáže státní maturity někdo přivést do smysluplného a použitelného stavu, anebo odstřelit a nahradit současný paskvil, přijde mi barva jeho trička nepodstatná.

Anonymní řekl(a)...
3. února 2010 v 13:26  

já snad na starý kolena začnu volit ČSSD!!!!
:-)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.