Blesk.cz: Učitelé na internetu: Lovná zvěř k smíchu

sobota 20. února 2010 ·

Z učitelů základních a středních škol se na internetu stala lovná zvěř. Žáci a studenti na sociálních sítích, jako je Facebook, zveřejňují jejich fotografie, kritizují je a zesměšňují. A nikdo s tím prý nemůže nic udělat.

Přehání nebo nepřehání bulvár v článku Učitelé na internetu: Lovná zvěř k smíchu?

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
20. února 2010 v 15:25  

Ti, kteří se nic nechtějí naučit, jsou bohužel stále více v popředí. Nic je nezajímá přesně podle sloganu T-mobilu Proč mám stále něco řešit, když si mohu užívat? Je sice pravda, že řada učitelů učí nezáživně, ale na druhou stranu se nemohu nikdy nic naučit bez dřiny a hlavně chtění se něco naučit. Povídání o tom, že vše najdu na internetu, je směšné, protože, když potom zadáte těmto žákům skutečně něco vyhledat a zpracovat, nenajdou nic. Řešení je jednoduché. Počínaje střední školou kompletní vzdělání platit. Jenom to, za co platím, si většina lidí váží. A pokud nebudu chtít? Mám smůlu a až mi to dojde, mohu s tím něco udělat. Všechny ty žvásty vědátorů z výzkumných ústavů jsou k ničemu, nejsem-li motivován. Všechny ty RVP, ŠVP, státní maturity, zahraniční lektoři na pedagogickách fakultách apod. jsou jen tunelem na státní peníze. Vzdělání bude oceněno, ale musím pro něj něco udělat. Stávající úroveň škol je o dva stupně nižší než před 20 lety. Bohužel, přestože máme k dispozici svobodu, nevídané možnosti informačních zdrojů, možnosti cestování a další. Ale když někdo nechce, tak ať nechce. Ať dělá tu nejpodřadnější práci a nebo také nic, ale bez nároku na jakoukoli podporu. Jinak bohužel budou mít autoři Blesku stále častěji pravdu.

ignorant řekl(a)...
20. února 2010 v 23:05  

Když někdo nechce, je to ještě horší, než když nemůže. Žáky již nebaví skupinová práce, na PC ( protože na nich nemohou hrát ) jsou úplně alergičtí, DVD jim připadá jako naprostá blbost, cokoliv opsat , napsat je pro ně zbytečné. Dataprojektor je obtěžuje. Interaktivní tabule je odporná deska na nic. Naprosto znuděná generace, ale ne tak úplně - ještě je láká sex, cigarety, alkohol a zájem mají o drogy. Nesnáší jakékoliv informace. To je zatěžuje. Toto je obyčejná základní škola, to se nebavím o SOŠ.. Mám obavy, že ani rozklíčené kompetence nepomohou.

Luděk Blaha řekl(a)...
21. února 2010 v 18:07  

Nic nového pod sluncem.
Internet je v tomto smyslu pouze celosvětový veřejný záchodek.
Člověk tam musí i přes ten smrad.

Anonymní řekl(a)...
24. února 2010 v 10:20  

Ja vim, moji predrecnici maji pravdu. Proto jsem sel do sebe. Oni nechteji skolu, ale chteji sex a chteji dobre vypadat. Pres pul roku cvicim a mam vetsi svaly nez oni. Prestoze je mi 37, mam vetsi svaly a lepsi postavu nez oni. Zjistil jsem, ze to budi respekt. Mlade nezajima, ze jste inteligentni, mate rozhled, vysokou skolu, zivotni zkusenosti atd... to je jim k smichu. Je zajimate jen ve dvou pripadech, bud mate hromadu penez, nebo vypadate dobre a silne. Penez - hm, ucitel bude vzdycky socka, tim je neohromi, ale svalu se boji kazdy, i ten nejvetsi trotl slysi na silu a holky vidi rozdil mezi rachitickym uhrovitym pubertakem a mezi pevne stavenym chlapem. Myslim si, ze kdyby do skol misto ujecenych ucitelek nastoupili trochu ostrejsi chlapi s fyzickou a meli povoleno tu silu pouzivat, razem by nasi zaci zacali mit zajem uplne o vsechno a jejich vysledky v mezinarodnich testech by byly o nekolik urovni jinde.

Skeptik

Anonymní řekl(a)...
25. února 2010 v 17:42  

Skeptiku, to je teda dobrá kravina. To jste vymyslel sám?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.