Šestý ročník soutěže JunWeb začal

pondělí 7. prosince 2009 ·

Se začátkem nového školního roku byl vyhlášen již šestý ročník soutěže JunWeb. Jde o tématickou soutěž ve tvorbě internetových stránek pro děti a mládež v kategoriích do 15 a do 18 let.


Od známější podobně zaměřené soutěže JuniorInternet  se tato soutěž liší svojí tématičností. Stránky mohou spadat do témat osobních stránek o svých zájmech  nebo do téma stránky kolektivu, např. oddílu, třídy apod., na níž se autor stránky podílí i obsahově.

Obsah stránky a to, jak odpovídá téma, se hodnotí polovinou bodů. Druhá  polovina bodů, kterou přiděluje porota, je za provedení stránky, její vzhled, funkčnost, popř. čistotu kódu. Jde tedy nejenom o to, aby autor stránky uměl stránku vytvořit, ale aby byl schopen ji zaplnit zajímavým obsahem odpovídajícím tématu stránky.

V soutěži mohou soutěžit např. i blogy, pokud nejsou na běžných blogovacích serverech, ale autor si je vytvořil sám a jsou nejenom o jednom zájmu, ale též o autorovi. S takovým blogem např. loni zvítězil Matouš Skála. Tato stránka zaujala porotu jak technickým provedením, tak širokým spektrem zájmů autora.

Do soutěže je možno se registrovat do 31. 12. 2009. Potom bude registrace zastavena a začátkem ledna bude stránky hodnotit porota. Na přelomu ledna a února budou autoři nejlépe oceněných stránek pozváni na finále do Prahy. To bude mít tři mezikola – představení stránky porotě a ostatním spolusoutěžícím, vědomostní soutěž o Internetu a počítačích a nakonec prezentace své osoby formou nejméně dvouminutové plynulé řeči o sobě, svých zájmech a svých plánech do budoucnosti.

Nejlepší finalisté si odnesou ze soutěže zajímavé ceny, kterými jsou odborné knihy z nakladatelství Computer Press o Internetu a počítačích.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.