Efektivní modernizace IT z prostředků MŠMT

pondělí 23. listopadu 2009 ·

V polovině listopadu vyhlásilo MŠMT rozvojový program „Zkvalitnění vzdělávání v základních školách na území hlavního města Prahy“. V rámci tohoto programu dostanou všechny základní školy v Praze dotaci ve výši 1840 Kč na žáka, tyto prostředky je nutné čerpat do konce roku 2009. Dotace je určena k podpoře vzdělávání zejména v oblastech cizích jazyků, matematiky, přírodních věd, informačních a komunikačních technologií, čtenářské, informační a finanční gramotnosti, přičemž s využitím informačních technologií úzce souvisí výuka v podstatě i ve všech oblastech. Využijme této mimořádné dotace ke zvýšení standardu výuky a k zefektivnění fungování IT prostředí v pražských školách.

Společnosti Microsoft, BOXED, J4W a Terasoft nabízejí školám a jejich vedení pomocnou ruku při modernizaci informačních technologií a pořádají pro ně ve čtvrtek 26. listopadu konferenci Efektivní modernizace IT z prostředků MŠMT, kde chtějí informovat o možnostech řešení vybavení škol moderními IT nástroji.

Mimořádná nabídka moderních softwarových technologií Microsoft!

Hitem letošního podzimu je nový operační systém Microsoft Windows 7, který je vhodný jako rychlý a spolehlivý základ pro školní počítače s intuitivním ovládáním, přepracovaným prostředím a novými technologiemi pro zabezpečení počítače. Akční cena jako upgrade v multilicenčním programu Microsoft Select PLUS je nyní 1649 Kč včetně DPH.

Sadu aplikací Microsoft Office 2007 Standard s velkým množstvím vylepšení je nyní možné zkombinovat s výukovým software Edu-learning. Tato aplikace obsahuje elektronické výukové materiály pro aplikace Word, Excel a PowerPoint od společnosti EDU 2000, které můžete ihned použít ve výuce! Akční cena v multilicenčním programu Microsoft Select PLUS je nyní 1649 Kč včetně DPH s volitelným příplatkem 119 Kč na žáka za přístup k online výuce Edu-learning.

Pro objednání software Microsoft za zvýhodněnou cenu navštivte http://software.boxed.cz.

Nová PC učebna do všech pražských škol!

Společnost BOXED se dlouhodobě specializuje na dodávky Factory Refurbished FR (továrně repasovaných) sestav do českých a slovenských škol. Toto řešení přináší finanční úsporu minimálně 50 %, přitom jde o kvalitní výkonný hardware předních světových výrobců DELL, HP a dalších. Ke všem PC je dodávána zdarma licence OEM CZ Microsoft Windows XP Professional v hodnotě 3000 Kč. Pro školy je výhodná standardní záruka typu „Next Business Day“ v délce 24-48 měsíců. Boxed nabízí i možnost individuální konfigurace a bonusy při odběru více kusů.

Spolehlivý server do všech pražských škol!

Všichni si uvědomujeme, že v naprosté většině škol bohužel není IT infrastruktura na potřebné úrovni. Společnost BOXED proto nabízí pomoc s instalací, konfigurací i správou školních sítí, nové řešení IT ve Škole obsahuje osvědčená řešení pro všechny velikosti školních sítí (od 20 do 500 PC), vycházející z 15 let know-how instalací a správy školních sítí. Řešení s 1-3 servery (dle doporučené koncepce školní sítě), kvalitní značkový hardware (servery DELL, SGI), nejnovějšího serverový operační systém Windows Server 2008 R2, volitelně ForeFront TMG 2010, Exchange Server 2010 a kompletní instalace a konfigurace serverů „na klíč“ je zárukou bezproblémového chodu IT ve škole. BOXED zajišťuje i fyzickou instalaci serverů ve škole, zaškolení správce sítě a volitelnou možnost dlouhodobého dohledu nebo kompletní správy školní sítě, to vše za bezkonkurenčních cenových podmínek.

Z dotace jsou serverové technologie dostupné i pro školy!

Zajímavým cenově výhodným řešením je kombinace Microsoft Exchange Server 2010 pro učitele s Microsoft Live@edu pro žáky. Jde o profesionální komunikační řešení obsahující elektronickou poštu, nástroj pro organizaci času, úkolů i kontaktů pedagogů, pro plánování školních akcí a výletů. Bezplatné hostované řešení elektronické komunikace Microsoft Live@edu pro žáky spolu s Exchange serverem pro učitele vytvoří spolehlivé komunikační prostředí. Akční cena Microsoft Exchange Server 2010 (v MVL Select PLUS) je 5220 Kč včetně DPH za server + 99 Kč za  učitele.

Nová generace bezpečnostního řešení společnosti Microsoft Forefront Threat Management Gateway 2010 vytvoří nepropustnou zeď mezi internetem a školní sítí, ochrání uživatele před nebezpečími internetu, stejně jako dokáže zablokovat přístup na nevhodné webové stránky. Akční cena (v MVL Select PLUS) je 9646 Kč včetně DPH.

Dotyková obrazovka jawiq XT

Nová generace interaktivních velkoplošných obrazovek společnosti J4W nahrazuje klasické interaktivní tabule s projektorem. Jde o cenově přístupný moderní nástroj pro interaktivní multimediální prezentace a interaktivní výuku, kde si učitel nestíní a není třeba nákladná instalace. Přitom obrazovka nabízí vysokou svítivost a kontrast obrazu, rozlišení Full HD (1080p) pro špičkovou kvalitu obrazu, zabudované ozvučení či příjem digitálního (DVB-T) i analogového televizního signálu. Ovládací software Promethean ActiveInspire zajišťuje kompatibilitu s výukovými objekty dosud používaných tabulí. K obrazovkám je dodáván i osvědčený výukový software Terasoft, Yenka a Crocodile Clips. J4W nabízí i řadu cenově přístupných interaktivních senzorů pro běžné tabule, standardní velkoplošné obrazovky a také komplexní řešení učeben.

Nové tituly Terasoft

Výukové tituly Terasoft jsou ve školách dobře známé a široce rozšířené, připomínáme jen, že nové tituly pro interaktivní tabule již získaly certifikaci Promethean TheActivClassroom Powered. Mezi novinky patří TS Přírodověda 6 - poznáváme živočichy a rostliny (naše i cizokrajné) zaměřené na živočichy a rostliny, s nimiž se žáci mohou setkat ve svém okolí, nebo si je prohlédnout v zoologické či botanické zahradě. Pro 1. stupeň ZŠ je určena řada Angličtina hrou, díky které si děti začínající s výukou angličtiny zábavnou a velmi přitažlivou formou osvojí nejdůležitější anglická slovíčka. Novinkou je i TS Matematika pro 5. ročník s podtitulem Cesta do pravěku, která volně navazuje na snad nejoblíbenější program pro výuku matematiky na 1. stupni ZŠ titul Matematika pro 1.-4. ročník ZŠ.

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
23. listopadu 2009 v 23:13  

Všechny nejnověiší hity firmy Microsoft, určené pro pražské školy, předvede ve čtvrtek 26. listopadu na konferenci Efektivní modernizace IT z prostředků MŠMT sám velký Charles Emerson Winchester III. Malá ukázka z generálky zde:
http://vodpod.com/watch/26997-steve-ballmer-going-crazy

Anonymní řekl(a)...
23. listopadu 2009 v 23:23  

Omyl, nejnovější verze operačního systému Windows, určeného pro školy, je předvedena zde:
http://www.youtube.com/watch?v=tGvHNNOLnCk

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.