16. 9. - 20. 10.: Projekt Rozhoduj o Evropě míří do všech krajů

pondělí 14. září 2009 ·

Projekt „Rozhoduj o Evropě: Model Evropské unie“ vstupuje do další fáze. V období od 16. září do 20. října se uskuteční celkem 28 regionálních seminářů pro základní a střední školy, a to na území všech krajů České republiky. Vybraní středoškolští studenti se zapojí do závěrečných fází projektu.

Již ve středu 16. září se uskuteční první dva semináře v rámci projektu „Rozhoduj o Evropě: Model Evropské unie“. Jedná se tak o začátek série regionálních seminářů, které se budou konat během září a října ve 14 městech po celé ČR. Na celkem 28 seminářích se vybraní studenti základních a středních škol dozví základní informace o fungování Evropské unie, přičemž důležitou součástí seminářů bude rovněž představení budoucích fází projektu. Vybraní středoškolští studenti se sejdou již 14. listopadu v Olomouci na přípravném setkání, na které naváže třídenní závěrečná simulace institucí EU ve dnech 27 – 29. listopadu. Termíny všech regionálních seminářů včetně informace, jak se na ně přihlásit, naleznete na http://model.eutis.cz/regionalni-seminare.html.

Projekt „Rozhoduj o Evropě“ je realizován Katedrou politologie a evropských studií Univerzity Palackého v Olomouci za finanční podpory Evropského parlamentu, Úřadu vlády ČR a nadace Konrad Adenauer Stiftung a ve spolupráci s obecně prospěšnou společností EUTIS. Nad projektem převzal záštitu ministr pro evropské záležitosti, Mgr. Štefan Füle. Projekt byl zahájen 1. dubna 2009 a potrvá do 31. ledna 2010.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.