MŠMT: Ministryně Kopicová se sešla s odpůrci i stoupenci státní maturity z řad studentů

pátek 19. června 2009 ·

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Miroslava Kopicová se dnes sešla s delegací protestujících žáků středních škol. Sdělili jí své výhrady proti plánované státní maturitě, která má začít už příští rok. Schůzce byli přítomni i zástupci těch žáků, kteří si maturitní odklad nepřejí.




„V průběhu našeho setkání se rozproudila velmi zajímavá diskuse. Studenti jsou schopni argumentovat skutečně na úrovni, což na mě udělalo velký dojem," sdělila po setkání Miroslava Kopicová.

„Já jsem delegaci upozornila, že dvouletý odklad by byl pro myšlenku státní maturity devastující. Navíc většina studentů deklaruje, že není proti samotné myšlence státní maturity jako takové. Klíčovým momentem pro jakékoliv úvahy o odkladu bude maturitní generálka a její výsledky. Ta jediná může poskytnout informace o připravenosti či nepřipravenosti státních maturit," zdůraznila ministryně Kopicová.

Hlavním problémem pro studenty se ukázala být nedostatečná informovanost. Aby se dále eliminovaly překážky při přenosu informací mezi MŠMT a studenty, nabídla ministryně Kopicová zástupcům studentů zaslání vstupního balíčku aktuálních informací a pravidelná setkání, na kterých se budou obě strany vzájemně informovat o stavu příprav státní maturity. Studenti přislíbili, že tyto informace mezi sebou budou dále šířit.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.