Ondřej Liška: Reakce na rozhovor v týdeníku Instinkt

pondělí 23. února 2009 ·

Časopis Instinkt v pátek otiskl interview, které poskytl ministr školství, mládeže a tělovýchovy Ondřej Liška Milanu Šímovi. Protože z redakčního zpracování rozhovoru může čtenář získat chybný dojem o vztahu vedení resortu k oblasti sportu, rozhodl se ministr Liška uvést celou věc na pravou míru.

Není pravda, že sport nepovažuji za prioritu. Věta, kterou pan redaktor Šíma vytrhl z kontextu, se vztahuje ke konkrétnímu období, kdy jsem za důležitější pokládal - vzhledem k jejich dlouhodobému podfinancování - vysoké školství a platy učitelů na základních a středních školách. Jen na okraj připomínám, že oblast sportu se naopak v letech 2002-2008 dočkala velmi významného nárůstu.

Do nového zákona o loteriích prosazuji zvýšení objemu prostředků vázaných na sport a kulturu. Mělo by to přinést stovky miliónů korun. Konkrétně se jedná o zvýšení odvodů z loterií do státního rozpočtu ze současných 10% na 15%. Druhou možností pro loterijní společnosti bude sponzoring neziskových organizaci - tam chceme docílit nárůsut z dnešních 12% na 20%.

Uznávám, že někteří sportovní funkcionáři mě nemusejí mít v oblibě (asi vědí proč), ale pan redaktor Šíma by se měl řídit především fakty. To, že pokládám Liberec za Temelín českého sportu, ještě neznamená, že se sportovní agendě v rámci ministerstva nevěnuji.



Ondřej Liška

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.