Jan Wagner: Pište matematické vzorce online!

čtvrtek 29. ledna 2009 ·

Editory rovnic jsou součástí prakticky všech pokročilých textových procesorů. Vedle nich existuje řada dalších specializovaných aplikací, dnes ale můžete editor rovnic používat online a dokonce si ho vložit i do školních stránek. A pokud je takový editor spojen i s online archivem, máte ušetřenou práci.

Na stránkách společnosti Sitmo, která má desetiletou zkušenost i s vývvojem ekonomických či finančních aplikací, naleznete i online editor rovnic a rozsáhlý archiv rovnic. Editor rovnic je možné použít přímo nebo ho vložit jako gadget do vlastních WWW stránek. Výstup z editoru je buď pro LaTeX nebo jako obrázek, v archivu jsou samozřejmě obrázky a možnost stažení ve formátu MS Word, PDF nebo LaTeX. 

Vyzkoušejte si editor přímo:

A podívejte se i na jednu z rovnic z archivu, poznáte ji?

Tento online editor rovnic není samozřejmě jediný. O online editoru DragMath jsem psal vloni na jaře. Online textový procesor Zoho Writer z rozsáhlého balíku online aplikací Zoho je také již více než půl roku doplněn o vynikající online editor rovnic, také s podporou LaTeX. Další jednoduchý online editor je na stránkách Hamline University Physics Department.

Znáte ještě nějakou konkurenci?



Jan Wagner

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.