JakNaTo.cz – první český videorádce do počítače i telefonu

úterý 9. prosince 2008 ·

Od 8.12.2008 je život pro mnoho obyvatel Česka daleko jednodušší. Na internetové adrese www.jaknato.cz totiž odstartoval v pilotním provozu zcela ojedinělý server, jehož doménou jsou profesionálně natočená instruktážní videa. V zahraničí velice oblíbený formát tak mohou využívat i čeští uživatelé internetu prostřednictvím svého počítače, ale i mobilního telefonu. Pro začátek server obsahuje zhruba 60 profesionálně natočených videí v sekcích ,,Zdraví a krása“, ,,Jídlo a pití“ a ,,Rodiče a děti“. V sekci ,,Zdraví a krása“ radí renomovaní odborníci, jak být krásnější, zdravější, ale je zde možné nakouknout i pod ruce plastických chirurgů. V sekci ,,Jídlo a pití“ naleznou uživatelé řadu skvělých receptů – polévky, rychlé večeře, klasické i netradiční dezerty z české i světové kuchyně. Sekce ,,Rodiče a děti“ obsahuje praktické rady z oblasti péče o miminka a malé děti. Vedle základních činností péče o děti jsou zde i návody na trávení volného času nebo nápady pro zútulnění domova.

Instruktážní videa lze vedle prohlížení stáhnou, sdílet, poslat emailem, ale i vložit do vlastní webové stránky. Praktickým pomocníkem jsou záložky, které uživateli pomáhají označit nejdůležitější momenty ve videu a snadno se k nim vracet. Každé video obsahuje zároveň textový popis návodu, který si uživatel může vytisknout. O návody nebudou ochuzeni ani uživatelé mobilních telefonů, protože videa jsou optimalizovaná i pro mobilní telefony.

Instruktážní videa serveru JakNaTo.cz jsou připravována a natáčena ve spolupráci s předními českými odborníky a zaručují tak důvěryhodné informace a rady. V sekci ,,Zdraví a krása“ radí například přední česká kosmetička Vlasta Libotovská, v sekci ,,Rodiče a děti“ zase Hana Petržílková z Fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice. Videa na serveru JakNaTo.cz vznikají ve spolupráci se studiem EALLIN a jsou zpracovávána ve vysoké kvalitě s pomocí profesionálních televizních týmů (dramaturgové, scénáristé, kameramani, atd.).

,,Naší ambicí je vytvoření nejobsáhlejšího seriózního českého videoprůvodce životem v Česku“ říká David Hác, který šéfuje videotýmu JakNaTo.cz a pokračuje: ,,Startujeme se třemi sekcemi, zaměřenými především na ženy, do budoucna budeme rozšiřovat počet sekcí tak, abychom obsáhli všechny aspekty života. Rozsah témat a možností je skutečně obrovský, ale budeme se samozřejmě řídit především poptávkou našich uživatelů. Do konce roku plánujeme uveřejnit přibližně 120 videí, každý další měsíc pak budeme přidávat minimálně desítky videí“.

JakNaTo.cz pro reklamní zadavatele přináší v rámci rodiny webů Centrum Holdings premiéru zcela nového reklamního formátu – bannerovou nebo textovou reklamu přímo v okně přehrávače. Vedle této reklamy nabízí JakNaTo.cz široké možnosti tzv. komerčních vzdělávacích videí.

Server byl připravován od začátku 2008, plány na realizaci sahají do roku 2007.

Vyzkoušet můžete na adrese: www.jaknato.cz  

O Centrum Holdings:

Centrum Holdings je netmediální společnost s působností ve střední a východní Evropě. V České republice osloví měsíčně 3,8 mil. návštěvníků, denně potom 1 mil. návštěvníků. Provozuje například značky Atlas.cz, Centrum.cz, Aktuálně.cz, ICQ, Xchat.cz nebo Žena.cz. Centrum Holdings vznikl v roce 2008 sloučením dvou společností – Atlas.cz a NetCentrum. Vlastníkem Centrum Holdings je americký fond Warburg Pincus, který koupil v listopadu 2007 společnost NetCentrum, v únoru 2008 Atlas.cz od tehdejších zakladatelů a poté je spojil. V červnu 2008 Centrum Holdings koupilo největší chorvatský portál Net.hr.

press

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.