redakce: Učebnice a skripta koupíte i na Internetu

pátek 25. srpna 2000 ·

S blížícím se zahájením nového školního roku vyvstává před mnoha rodiči a studenty otázka, kde koupit levně potřebné učebnice a skripta. Jejich problém může vyřešit Internet, který nabízí středoškolákům a vysokoškolákům studijní materiály z druhé ruky. V této síti vzniklo již několik bazarů a burz učebnic, které nabízejí zájemcům uveřejnění inzerátu na prodej či koupi publikací.

Na adrese www.kauf.cz připravili letos v lednu on-line burzu skript a učebnic Radek Froulík a Jan Burda z Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Cílem projektu je podle nich usnadnit výměnu potřebné studijní literatury mezi studenty. Za šest měsíců existence burzy se zaregistrovalo prvních 50 uživatelů. K přihlášení do systému stačí adresa elektronické pošty. Uživatel po jednoduché registraci obdrží osobní číslo, které jej opravňuje k vkládání nabídek, poptávek a ke vstupu na osobní účet. Na něm má pak zájemce k dispozici veškeré nabídky a poptávky, které zadal do systému, a které může okamžitě editovat, pozastavit jejich platnost, popřípadě smazat.

Studenti středních škol mohou zkusit štěstí i na adrese mujweb.cz/www/ucebnice/, na níž mohou vyřešit problém s nahromaděnými starými učebnicemi či získat levně publikaci, kterou právě potřebují. Na adrese freeweb.bohemia.net/ slibuje provozovatel, že v nejbližší době budou spuštěny nové studentské stránky, které nahradí stávající Bazar učebnic. Ten pomáhal studentům od října loňského roku.

Učebnice zdarma dostávají prvňáci na státních základních školách a žáci speciálních škol. Publikace pro druhou až devátou třídu základních škol školy půjčují. Státní střední škola půjčuje učebnice sociálně slabým studentům, některé podle možností i ostatním žákům.

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.