redakce: Waldorfská škola se stěhuje do Jehnic

čtvrtek 22. června 2000 ·

Oznámení občanského sdružení W-Alternativa o přesunutí waldorfského vyučování do Brna–Jehnic a o vypsání zápisu do první třídy. W-Alternativa, občanské sdružení pro podporu waldorfské pedagogiky, ve spolupráci s Úřadem městské části Brno-Jehnice a vedením zdejší základní školy oznamují:

Od školního roku 2000/2001 bude na základní škole Blanenská v Jehnicích pokračovat alternativní vyučovací program ´´Waldorfská škola´´, jako na zatím jediné škole v Brně a druhé na Moravě.

Waldorfská pedagogika je celosvětově rozšířený způsob výuky, kladoucí důraz na harmonické rozvíjení osobnosti dítěte, rozvoj jeho individuálních schopností a na spolupráci dětí, učitelů a rodičů. (Například v přijímacích řízeních na středních školách byla úspěšnost uchazečů z déle fungujících škol waldorfského typu 97  %, z toho 91  % v prvním kole.)

První pololetí tohoto roku bylo pro první brněnskou waldorfskou třídu ve znamení ohrožení její krátké existence. Zrušení ZŠ Horova, kde v loňském roce třída vznikla, postavilo rodiče těchto dětí před nelehký úkol najít nové prostory a zřizovatele.

Po mnoha jednáních na zastupitelstvech městských části a konkrétních základních školách přijala W-Alternativa nabídku ředitele ZŠ Jehnice pana Mgr. Josefa Procházky pokračovat ve výuce v tamní právě rekonstruované škole. V novém a příjemném prostředí jehnické školy můžeme nabídnout ještě několik míst zájemcům o výuku jejich dětí podle programu waldorfská škola.

Dodatečný zápis do první třídy pro školní rok 2000/2001 se uskuteční ve čtvrtek 29.6.2000 od 16,00 hod v budově ZŠ Blanenská. Brno – Jehnice. Třídní učitel RNDr. Roman Vančura prosí zájemce o předchozí kontakt na tel. čísle 0603/349254.

Na závěr bychom tímto chtěli upřímně poděkovat všem, kteří přispěli i jenom sympatiemi k zajištění zdárné perspektivy waldorfské pedagogiky v Brně.

Za rodiče a W-Alternativu Roman Zelenák

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.