redakce: Finále Planety Internetu

úterý 20. června 2000 ·

Více než 10 800 žáků, studentů a pedagogů z celé České republiky se seznámilo s Internetem v rámci třetího ročníku neziskového projektu pro základní a střední školy Planeta Internetu. Více než 10 800 žáků, studentů a pedagogů z celé České republiky se seznámilo s Internetem v rámci třetího ročníku neziskového projektu pro základní a střední školy Planeta Internetu. Do světa informací vstupovali lidé prostřednictvím 686 seminářů, kterých se zúčastnili zástupci ze 343 českých škol. Podle ředitele pořádající společnosti Planeta.cz Antonína Drahovzala byl největší zájem o účast na seminářích na Ostravsku.

Předchozí dva ročníky projektu se uskutečnily jen v Praze a k získání nových dovedností a informací o Internetu jich využilo zhruba 8000 zájemců. Letos se vzdělávací aktivity rozšířily do dalších osmi regionů republiky. V rámci projektu měly základní a střední školy také možnost získat zvýhodněné služby zahrnující připojení k Internetu a potřebný software.

Součástí projektu byla i soutěž, ve které si žáci a studenti mohli ověřit své znalosti o Internetu a navíc získat zajímavé ceny. V pondělním finále pro deset nejúspěšnějších školních týmů zvítězila Základní škola Ratibořická z Prahy 9 – Horních Počernic. Tím se také potvrdilo, že Internet není o věku, ale spíše o zkušenostech a praxi, neboť nejlepší středoškolské družstvo se umístilo až na třetím místě.

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.