redakce: AutoCont vychovává dětské odborníky

pátek 14. ledna 2000 ·

AutoCont CZ se rozhodl významně podpořit výchovu dětské počítačové gramotnosti v České republice. AutoCont CZ a.s., se rozhodla významně podpořit výchovu dětské počítačové gramotnosti v České republice a přichází s velmi neobvyklou nabídkou pro dětské počítačové fandy.

Svůj katalog dětských počítačových kurzů rozšiřuje o dva specializované kurzy. Ty budou mít za úkol, oproti běžným kurzům (zaměřených spíše obecně) připravit mladé odborníky přímo v konkrétních oblastech. Jedná se o zcela zásadní průlom v dosavadním přístupu ke školení počítačové problematiky, protože doposud byly tyto kurzy až na výjimky určeny pouze pro dospělé.

První ročník specializovaných kurzů pro děti bude zaměřen na dvě témata nejatraktivnější : na oblast internetu a na oblast počítačové grafiky a DTP.
V kurzu zaměřeném na internet se mladí odborníci seznámí s vytvářením www stránek v HTML, naučí se vytvářet efekty pomocí Java Scriptů, pracovat v programu MS Front Page a koncipovat vysoce propracované www stránky.

V kurzu zaměřeném na oblast počítačové grafiky a DTP se děti seznámí s profesionálním programem Adobe Photoshop, digitální fotografií a technologiemi jejich zpracování, naučí se vytvářet grafické koláže a sázet text. Fotografie se naučí optimalizovat pro další použití v tisku či pro publikování na internetu. Součástí bude samostatná práce se skenerem.

Tyto kurzy nejsou určeny pro začátečníky. Účastnit se jich mohou absolventi předchozích počítačových kurzů či zájemci, jež mají s počítačem již dostatečné zkušenosti. Příkladem takových mohou být například děti z letošních prázdninových počítačových táborů.

Samotná výuka bude probíhat v klimatizovaných prostorách akademické půdy elektrotechnické fakulty ČVUT a je zajištěna profesionálními lektory školícího střediska AutoContu CZ. To je vybaveno moderními multimediálními počítači AutoCont MediaPro 5000 s procesory Intel Pentium II a 17” monitory Premio. K dispozici je mj. scanner s barevnou tiskárnou, barevný projektor a samozřejmě neomezený přístup k Internetu.
Specializované počítačové kurzy jsou koncipovány jako nevýdělečné, s plánovaným začátkem 21. února 2000. Výuka bude probíhat jedenkrát týdně po dobu jednoho semestru (14 týdnů).

Pro další informace kontaktujte: 

Daniela Vašková
školící středisko AutoCont CZ a.s. – pobočka Praha
ČVUT - fakulta elektrotechnická
tel. 24352867
e-mail : vaskova@praha.autocont.cz

http://www.autocont.cz/skoleni

Ukázky dětských prací z loňského roku

O školicích střediscích AutoCont:
První školicí středisko AutoCont vzniklo v srpnu roku 1994 v Ostravě, další byla otevřena později v Praze, Brně a Karlových Varech. V současné době nabízí tato školicí střediska více než 50 různých počítačových kursů, dělených koncepčně na kursy základní, kursy kancelářských aplikací, školení na Internet, kursy počítačových sítí, kursy na ovládnutí vývojových nástrojů, kursy grafických programů a školení AutoCADu. Absolventi kursů mají možnost získat certifikát o školení, případně osvědčení o rekvalifikaci MŠMaTV. Školícími středisky AutoCont prošlo již více než 8000 firem a fyzických osob.
Další informace, reference a odkazy

O společnosti:
Společnost AutoCont CZ, a.s. vznikla na počátku roku 1998 vyčleněním obchodní sítě z holdingu AutoContu a.s. V současné době disponuje rozsáhlou sítí 53 obchodních a servisních zastoupení po celé ČR. Kromě prodeje a služeb v oblasti výpočetní techniky (osobní počítače značky AutoCont se podílejí cca. 10 % na celkovém objemu prodeje PC v ČR) je AutoCont CZ dodavatelem řešení v oblasti sítí a komunikací, CAD, kancelářských a podnikových informačních systémů, informačních systémů maloobchodu a distribučních sítí a průmyslových a speciálních PC systémů. Velkým zákazníkům jsou komplexní služby nabízeny pomocí regionálních center. Společnost AutoCont CZ, a.s. disponuje vlastní sítí školicích středisek.
Další informace.



redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.