Milan Hausner: The Millenium Gathering of Children

pondělí 6. prosince 1999 ·

České děti se zúčastní Světového parlamentu pořádaného pod záštitou UNESCO. Nový Zéland, 1.1.2000 – 8.1.2000

KIDFEST 2000 je akcí pod přímou podporou České komise pro UNESCO a má na rozhraní milénia dětem připomenout jejich roli, kterou budou mít v novém tisíciletí. Je ctí pro naší školu, že může být garantem těchto aktivit na území České republiky. Většina myšlenek je zakotvena v základním dokumentu, kterým UNESCO začíná století s číslem 2000— MANIFESTO 2000, který se stává základním dokumentem vyjadřujícím práva a přání dětí v budoucím století.. Celá akce má přímou záštitu Výboru pro školství, vědu a kulturu Parlamentu České republiky, senátora P. Dvořáka a je přímým pokračováním projektu Děti jako my. Náplň tohoto projektu bychom rádi prohloubili právě ve spolupráci se školami, které Českou školu čtou.

Naše děti – chlapec a dívka, které vybrali sami žáci v průběhu Dětského parlamentu, který proběhl na radnici Městské části Praha 3 pod přímou podporou místostrarostky paní M. Kozumplíkové.. Jednání parlamentu se zúčastnila celá řada hostí včetně pana Petra Mareše, předsedy komise pro školství Parlamentu České republiky a senátora P. Dvořáka. Projekty o České republice obhajovalo přes 60 dětí. Volbou všech zúčastněných (učitelé prakticky neměli šanci výběr ovlivnit) byli vybráni Mariana Hošnová a Jan Řezníček, žáci 6.ročníku naší školy.

Je ctí pro naší školu, že právě my jsme zástupci této republiky na tak významné akci. Proto si Vás, mnohé české školy, ať jste ve městě či v té nejmenší malé vísce, dovolujeme vyzvat k jedné akci, která by mohla ukázat, jaká je Česká republika ve svém celku. Pokud budete mít zájem, bude pro nás opravdovou ctí představit i další školy, které by kamarádům po celém světě poslali pohlednice či malé dárky, které bychom vzali sebou. Myslíme si, že naše škola v tomto ohledu nereprezentuje jen Prahu či nejbližší okolí, ale především naší republiku jako celek Prosím, přihlédněte jen k tomu, že nelze vést příliš objemné předměty.

Na výstavě Schola Pragensis, která proběhne v březnu 2000 na pražském výstavišti bychom rádi uspořádali společné setkání těchto škol, na kterých bychom si mohli vyměnit zkušenosti a představit světový parlament tak, jak opravdu vypadal.

Webovské stránky školy najdete na adrese www.lupacovka.cz (jsou právě díky této akci v důsledné přestavbě,) proto prosím omluvte, pokud některý link není úplně funkční.
Vlastní stránky www.kidfest2000czech.cz najdete na serveru atlas včetně našich dalších projektů. 

Bližší informace můžete získat na hausner@lupacovka.cz.


Milan Hausner

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.