redakce: Všeobecné informace o stážích v orgánech Evropské unie

čtvrtek 1. července 1999 ·

Evropská komise nabízí 3-5ti měsíční stáže určené pro absolventy vysokých škol. Evropská komise nabízí 3 - 5ti měsíční stáže určené pro mladé absolventy vysokých škol a zaměstnance státní správy členských států Evropské unie a pro omezený počet uchazečů z nečlenských zemí. Tyto stáže zahrnují získání pracovních zkušeností na jednom z oddělení Evropské komise či jiných institucí a probíhají každoročně ve dvou etapách - od 1. března a 1. října. Přestože je obtížné podat přesný popis náplně práce stážistů, běžně to například bývá psaní zápisů z jednání, výzkum v určité oblasti, hodnocení projektů nebo programů ekonomické, finanční a technické spolupráce, přezkoumání státní pomoci či případů porušení závazků.

Podmínky účasti:
Jakmile Kancelář odpovědná za organizování stáží EK obdrží Vaši přihlášku ke stáži, ke které musí být přiložena kopie vysokoškolského diplomu, zašle Vám oznámení, ve kterém bude uvedeno Vaše kandidátské číslo (toto číslo musí být uváděno při každém kontaktu s Kanceláří). Poté proběhne na základě objektivních a technických kritérií v rámci vymezených pravidel první výběrové kolo. Seznam jmen kandidátů, kteří v prvním kole uspěli, je zaslán Evropské komisi na oddělení, které je odpovědné za konečný výběr uchazečů. Vybraní uchazeči poté obdrží od Kanceláře smlouvu.

Přihlášky, které Kancelář obdrží až po uzavření termínu, budou rovnou zamítnuty. Pokud je Vaše přihláška v prvním kole zamítnuta, můžete se vždy znovu ucházet v následujícím období. V takovém případě je však nutné podat novou přihlášku.

Granty:
O grant může požádat každý stážista a ve většině případů je grant přidělen. Navíc jsou stážistům proplaceny i cestovní náklady. Zdravotně postižení stážisté obdrží navíc 50 % základního grantu na pokrytí zvláštních nákladů v souvislosti s jejich postižením.

Věkový limit:
Věkový limit stážistů je 30 let. V odůvodněných případech však může Kancelář na základě žádosti kandidáta udělat výjimku.

Doporučení:

  • k přihlášce přiložte Váš universitní diplom a požadovaný průvodní materiál (životopis či doporučení)

  • vše zašlete do Kanceláře před uzávěrkou!

  • udělejte si kopii všech materiálů, které zasíláte

  • neposílejte originály diplomů atd., není ani nutné, aby byly kopie diplomů ověřené notářem

  • přihlášku vyplňte na stroji nebo čitelně ručně, a to černou propiskou
  • použijte formulářů Evropské komise; nepřepisujte je.

  • vyplňte všechny kolonky a neuvádějte poznámky typu "viz příloha", protože pokud uspějete v prvním výběrovém kole, Komisi je ke konečnému výběru zaslána pouze první strana Vašeho formuláře

  • je důležité, abyste ve své přihlášce vyplnili č. 8 a 9 skutečně podrobně
    a věnovali pozornost výběru oddělení, ve kterém se o stáž ucházíte.

  • podrobný přehled jednotlivých oddělení naleznete na internetových stránkách.

      Evropská komise pravidelně obdrží 5 - 7000 přihlášek na každé období stáže, přičemž je možné uspokojit pouze 600 žadatelů. Z tohoto důvodu je nutné vyplnit přihlášku skutečně důkladně a předem si přečíst pravidla, neboť vyplněné přihlášky, které nesplňují daná kritéria, budou okamžitě zamítnuty.

      Stáže pro lingvisty:
      Evropská komise nabízí rovněž možnost stáže ve svém Překladatelském centru. Přihlášku a adresu, na kterou má být přihláška zaslána, je možné získat na internetové adrese uvedené níže. Termíny pro zaslání přihlášek jsou stejné jako
      u výše uvedených stáží.

      Veškeré podrobnější informace, přihlášky a adresy je možné získat na internetových stránkách Evropské unie http://europa.eu.int/comm/sg/stages

      redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.