redakce: Dell Computer daroval 1.lékařské fakultě UK server

středa 30. června 1999 ·

Server bude využit pro zpracování agendy děkanátu a zejména studijního oddělení fakulty. Společnost Dell Computer přispěla 1.lékařské fakultě UK serverem Dell® PowerEdge®


Společnost Dell Computer spol. s r. o. věnovala 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy server Dell PowerEdge v hodnotě přesahující 100.000 Kč.

Děkan 1. lékařské fakulty UK doc. MUDr.Petr Hach, CSc. přijal server na půdě děkanátu fakulty a při té příležitosti řekl: "Možnosti vysokých škol jsou více než omezené a proto velkorysý dar, který jsme dostali od firmy Dell, za který jsme opravdu vděční, má pro nás mimořádnou cenu. Jednak proto, že můžeme konečně využívat všechny přednosti síťového propojení pracovišť, které se takto dostává do skutečně funkčního stavu, jednak proto, že jsme se opět přesvědčili, že vysoké školy mají příznivce i v oborech, které jsou daleko vzdálené jejich působení. "Věnovaný server společnosti Dell bude využit pro zpracování agendy děkanátu a zejména studijního oddělení fakulty. Jde o velké množství dat, která zahrnují hlavně údaje o studiu jako je např. zápis, absolvování zkoušek a další množství informací, které jsou nyní nově zpracovávány vzhledem k ustanovením vysokoškolského zákona. Doposud byla agenda studijního oddělení zpracovávána s využitím méně výkonného nevyhovujícího serveru. 1. lékařská fakulta UK se nachází v devíti oddělených budovách v pražské lokalitě od Karlova náměstí až po Albertov. Díky serveru Dell PowerEdge bude možno v budoucnu vzhledem k propojení jednotlivých částí fakulty počítačovou sítí přejít na on-line zpracování databáze studentů přímo z jednotlivých vědecko-pedagogických pracovišť. Zvýší se tak kvalita komunikace nejen mezi jednotlivými pracovišti fakulty a děkanátem, ale i mezi studenty a administrativou.

Ing. Ladislav Hradil, ředitel marketingu společnosti Dell Computer s. r. o., k tomu dodává: "Jsme velmi potěšeni, že můžeme touto formou přispět ke zkvalitnění práce tak významné univerzity. Proto jsme pro danou aplikaci vybrali server vyšší třídy s širokou řadou nástrojů a aktivních prvků pro zabezpečení dat. Velmi oceňuji profesionální přístup všech zúčastněných na tomto projektu. Realizace tak proběhla ve velmi krátké době. "

O 1. lékařské fakultě UK
1. lékařská fakulta je součástí Univerzity Karlovy od roku 1348 a je nejstarší lékařskou fakultou ve střední Evropě. Vychovává budoucí lékaře v oboru lékařství a oboru stomatologie, a to pouze formou řádného denního studia. Na fakultě je realizováno i vysokoškolské studium bakalářské v oboru ošetřovatelství, ergoterapie, zdravotnická technika a zdravotní výchova. Studuje zde přes 2500 studentů, z nich asi 330 cizinců. Další informace o první lékařské fakultě UK naleznete na internetové adrese: http://www.lf1.cuni.cz.

O společnosti Dell Computer
Se svými příjmy 19.9 miliardy USD za poslední čtyři čtvrtletí patří společnost Dell Computer Corporation mezi přední světové přímé prodejce počítačových systémů. Společnost Dell navrhuje, vyrábí a zajišťuje výrobky a služby dle přání zákazníka a nabízí široké spektrum softwarového vybavení a periferií. Informace o společnosti Dell a jejích produktech získáte na internetových stránkách http://www.dell.com  a  http:// www.dell.cz.

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.