Schillerová chystá rozpočtové provizorium, odnesly by to platy učitelů

pátek 18. prosince 2020 ·

Pokud neshody nad státním rozpočtem vyústí v provizorium, nepříjemně to dopadne na učitele, vychovatele a nepedagogické pracovníky. Ministryně Alena Schillerová varovala, že by se jim nemohly zvýšit platy až o 9 procent, jak se plánovalo a zůstaly by na letošní úrovni. Informuje iDNES. 


Alena Schillerová (vlada.cz)
„Děláme všechno proto, aby se případné provizorium co nejméně dotklo běžného života. Ačkoliv pro automatizované rozpočtové informační systémy představuje tento stav značnou komplikaci, s vynaložením maximálního úsilí všech rozpočtových kapitol a velkého byrokratického zápřahu, jsme po technické stránce připraveni situaci zvládnout,“ uvedla ministryně financí Alena Schillerová. 

Dodala však, že ne všechno půjde tak hladce. Nevyhnutelným dopadem stavu, kdy nebude schválen státní rozpočet na příští rok, by byla nemožnost zvýšit platy a schvalovat tarifní tabulky, tudíž by platy pedagogických a nepedagogických pracovníků zůstaly na úrovni roku 2020. 


Celý text naleznete zde

2 komentářů:

Ivo řekl(a)...
18. prosince 2020 v 5:20  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Ivo řekl(a)...
18. prosince 2020 v 14:53  

Nyní již neodnesou, sláva :-)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.