Rodiče zlínských dětí chválí školy za online výuku

pátek 18. prosince 2020 ·

Oslovili rodiče všech žáků na základních školách ve městě a požádali je, aby zhodnotili distanční výuku. Z jejich odpovědí získalo vedení města Zlína zajímavé informace. „Rodiče výuku v podání zlínských škol vyhodnotili jako přínosnou, a dokonce učitelům poděkovali,“ shrnula městská radní odpovědná za školství Kateřina Francová. Do základních škol ve městě chodí 6 579 žáků. Odezvu dostalo město od 1 983 rodičů. Informuje MF DNES. 


Když podobnou akci dělalo na jaře, reagovala zhruba polovina. Z toho 715 rodičů uvedlo, že učitelé situaci zvládali velmi dobře. Prakticky stejný počet mínil, že se snažili a byli připravení. Naopak 44 rodičů odpovědělo, že byli učitelé připravení špatně. Na čem se shodovali, je to, že viděli velký rozdíl mezi jednotlivými vyučujícími. 

Vedení města chce výsledky využít k tomu, aby se osvědčené systémy a postupy dostaly do dalších škol a pomohly jim distanční výuku zlepšit. „Víme teď přesně, které školy mají výborné učitele v kterých předmětech. Jejich zkušenost může pomoci dalším,“ uvedla Francová. 


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Tajný Učitel řekl(a)...
21. prosince 2020 v 10:13  

"Online výuka" je protimluv. Zvláště pro rodiči neasistovanou 7,8,9 třídu zš a první tři ročníky sš a zejména pro odborné školy se zaměřením na rukodělnou odbornost.
"Online výuka, nebo žádná výuka" je falešná dichotomie. Bylo možno ochránit rizikové skupiny a zbytek nechat fungovat.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.