Klíčová dotace od státu přišla školám pozdě

pondělí 2. listopadu 2020 ·

Vybavení za bezmála 80 milionů korun má základním školám v Olomouckém kraji pomoci lépe než na jaře zvládnout výuku online. Jenže státní peníze na nákup notebooků či tabletů přišly až po uzavření škol. Naplno připravené jsou tak jen ty školy, které se odvážily improvizovat při výběrových řízeních, jinými slovy nakupovaly na dluh. Informuje MF DNES. 


Z balíku 1,3 miliardy korun, jež vláda na nákup přenosného počítačového vybavení schválila už v srpnu, dostalo 279 základních škol v Olomouckém kraji celkem 77 878 000 korun teprve v posledních dnech. Peníze začátkem října uvolnilo ministerstvo školství na účet Olomouckého kraje. Ten je dalších jedenáct dnů přeposílal jednotlivým školám. 

Někteří ředitelé škol pro tak dlouhý proces nemají pochopení. „Když po mně chtějí nějaké tabulky, tak mi dnes zavolají a nejraději by je měli na druhý den. Nechápu, proč to nejde i naopak. O financích na počítačové vybavení se mluvilo od června, od srpna byly peníze schválené, ale my jsme je dostali až koncem října, skoro dva týdny po uzavření,“ zlobí se například ředitel Základní školy Mohelnice Miroslav Hloušek. 


Celý text naleznete v MF DNES

3 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
2. listopadu 2020 v 12:23  

Schopní ředitelé to zvládli a počítače na jejich školách už plní svou funkci. Neschopní uplákají.

Jir řekl(a)...
2. listopadu 2020 v 12:50  

Dobrý obchodník dá i několikaměsíční splatnost faktury.

Ivo řekl(a)...
2. listopadu 2020 v 15:16  

"Schopní ředitelé". Toto není o schopnosti, ale o lhůtách dodání. Abychom byli korektní (jak rádi někteří říkají)...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.