Studenti pedagogiky doučují žáky, kteří se učí jen na dálku a dělá jim potíže látku zvládnout

pondělí 2. listopadu 2020 ·

Studenti pedagogiky pomáhají v době vládních restrikcí proti koronaviru doučovat olomoucké školáky. Některým dětem totiž dělá problém zvládnout distanční výuku v době uzavření škol. Projekt s názvem Liška online využívá v současné době zhruba deset zájemců. Největší zájem je o doučování cizích jazyků. Informuje server iROZHLAS. 


Projekt Liška online vymyslela Jitka Laštůvková z Charity Olomouc. Ta vysvětlila Českému rozhlasu Olomouc, že největší zájem o doučování mají rodiče s dětmi v oblasti výuky cízích jazyků. „Pokud rodiče neměli na základní škole angličtinu a dítě má angličtinu, tak si s tím opravdu neví rady. Nejčastěji je to angličtina, němčina a potom ty základní předměty, jako je čeština a matematika,“ popisuje Laštůvková. 

Jitka Laštůvková rozjela studentské doučování na dálku už na jaře. Podzimní pokračování má ale přece jen drobný rozdíl. „Více jsme začali pracovat na tom, abychom byli schopni rodinám zapůjčit počítače a notebooky, protože spousta rodin je nemá k dispozici. V tom je ten projekt inovativnější, že jsme se snažili udělat nějakou zásobu a rozhodili sítě tak, aby když se ozve rodina, že potřebuje zajistit techniku, abychom byli schopni ji poskytnout,“ uzavírá Laštůvková. 



Celý text a pořad ke stažení naleznete zde

2 komentářů:

Ivo řekl(a)...
2. listopadu 2020 v 10:18  

...to je dobře, ale až nastoupí po státnicích (někteří), tak zjistí jak systém funguje...

Eva Adamová řekl(a)...
2. listopadu 2020 v 12:18  

"Projekt s názvem Liška online využívá v současné době zhruba deset zájemců."

Má vůbec smysl ten článek číst dál? Dětí, které mají v sočasné době výrazný problém budou desetitisíce.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.