Zvýšení kvality regionálního vzdělávání je cílem poslední výzvy vyhlašované z OP VVV

sobota 3. října 2020 ·

Ministerstvo školství má z Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání připraveno 600 milionů korun na podporu spolupráce zřizovatelů, škol a dalších organizací zabývajících se vzděláváním vedoucí ke zvýšení kvality regionálního vzdělávání. Cílem projektů bude také podpora spolupráce těchto organizací se zaměstnavateli nebo vytváření podmínek pro vzdělávání na dálku. 


Výzva Akční plánování v území navazuje na dosažené cíle místních a krajských akčních plánů a obsahuje aktivity, které školy povedou blíže k naplnění vize jejich rozvoje. Jejím cílem je také zvýšení kvality řízení škol prostřednictvím začleňování dlouhodobého akčního plánování, lepší dostupnost kvalitního vzdělávání pro každé dítě či žáka v inkluzivní škole a lepší spolupráce s rodiči, zřizovateli a veřejností. Celkově by měly realizované projekty přispět k lepší spolupráci v regionu vedoucí k lepšímu využívání místních finančních zdrojů pro rozvoj vzdělávání dětí a žáků. 

Výzva obsahuje tři druhy aktivit rozdělené dle typu žadatelů. Aktivita A je určena místním akčním skupinám, městským částem hlavního města Prahy a obcím, svazkům obcí či sdružení/spolku obcí, aktivita B je pak určena krajům. Obě tyto aktivity mají za cíl rozvoj, aktualizaci a evaluaci místních, resp. krajských, akčních plánů. Aktivita C, určená příspěvkovým organizacím MŠMT, je zaměřena na metodickou a koordinační podporu příjemců pro tvorbu místních a krajských akčních plánů a jejich vzájemné spolupráce. 


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.