Škola na dálku? Někde chybí technika

středa 7. října 2020 ·

Mnohé základní školy ještě nejsou se vším všudy připraveny přejít na dálkovou výuku z domova, protože ještě nestihly pořídit notebooky či tablety. Podle dosavadních prohlášení ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) by se přitom mohly zavřít školy žákům 2. stupně, a to možná už příští týden, pokud se počty nakažených nezlepší. A ty se zatím spíš zhoršují. Tématu se věnuje deník Právo. 


Michal Černý (zs-kl.cz)
V Masarykově ZŠ v Klánovicích, kde působí šéf Asociace ředitelů ZŠ Michal Černý, se zatím nepodařilo zajistit potřebnou techniku pro distanční výuku. Ministerstvo školství rozeslalo školám kolem 1,2 miliardy na počítače pro kantory a žáky, kteří mají o takové vybavení doma nouzi. V přepočtu to vychází na 20 tisíc korun na učitele, přičemž pětina by měla jít na pomoc rodinám. 

Přestože nikdo tentokrát nepochyboval, že peníze dorazí, takže ředitelé už od září s nimi mohli počítat, mnohým školám ztížila situaci povinnost uspořádat výběrová řízení na nákup techniky. „I když jsme začali brzo, tak stále ty počítače nemáme. Řekl bych, že to bude až v půli října. Někde už to mají, jinde na tom budou ještě hůř než my. Opět platí, že to nemusí být perfektní a zvládneme to,“ řekl Černý. 


Celý text naleznete v Právu

1 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
7. října 2020 v 16:19  

Nákup techniky je jedna věc, druhou věcí je, že to na škole musí někdo všechno zprovoznit. A na to se úplně zapomíná, ono totiž opravdu nestačí počítač koupit a postavit na stůl. Školní ajťáci mají nyní několikanásobek práce než za normálních okolností a nevšimla jsem si, že by si to někdo uvědomoval. No a kromě nákupu a zprovozňování počítačů mají většinou na starosti i zavádění systémů na online výuku.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.