Konference Úspěch pro každého žáka otevře palčivá témata: „Wellbeing jednotlivce“ a „podpora škol ze středu“

středa 28. října 2020 ·

Wellbeing a střední článek ve vzdělávání - to jsou hlavní témata osmého ročníku konference Úspěch pro každého žáka. Celodenní online akce, která proběhne 3. 11. 2020, se koná dva týdny poté, co Vláda ČR schválila Strategii vzdělávací politiky do roku 2030+. Konference se může pochlubit prestižní mezinárodní účastí a vysoce aktuální agendou. Jedním z cílů je inspirovat se zahraničními zkušenostmi v tom, jak odborně vést a podporovat školy na lokální úrovni a jak usnadnit zdravý psychosociální a fyzický rozvoj dětí ve vzdělávání. 


Účastníci konference dostanou odpověď na otázky: Co nám řekl koronavirus o českém školství? Jaká jsou východiska Strategie 2030+? Co je to vedení ze středu (leading from the middle) a jak může zlepšit český vzdělávací systém? Co se v praxi skrývá pod pojmem „wellbeing“? A jaké zkušenosti s těmito tématy mají jinde? 

Témata konference Úspěch pro každého žáka přitom nejsou zvolena náhodně. Jde o hlavní cíle dlouhodobé spolupráce v rámci projektu Partnerství pro vzdělávání 2030+, v němž se spojilo hned několik platforem. Ty ve společném memorandu uvádějí: “Nechceme nečinně přihlížet tomu, jak Česká republika každoročně přichází o obrovský potenciál dětí a mladých lidí, který nám v budoucnosti bude chybět. Chceme spolupracovat na tom, aby se státní vzdělávací strategie ČR poprvé v polistopadové historii skutečně zrealizovala.“ 

Řečníci a program 

Na akci vystoupí celosvětově uznávaný odborník prof. Andy Hargreaves z USA, generální ředitel finské Národní agentury pro vzdělávání Olli-Pekka Heinonen nebo český ministr školství Robert Plaga

Virtuálně se bude možné setkat také s Miroslavem Hřebeckým z EDUin a se Silvií Pýchovou ze Stálé konference asociací ve vzdělávání. V části Poradní kruh budou své zkušenosti sdílet Markéta Pošíková z Národní sítě MAS, Zdeněk Slejška z Nadačního fondu Eduzměna, Karel Kovář, náměstek ministra školství, Michal Černý z Asociace ředitelů ZŠ, Tomáš Bouda z Ostravské univerzity nebo Jan Černý z organizace Člověk v tísni. 



Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.