Vláda požádá o další měsíc nouzového stavu, školy zůstanou zavřené

úterý 27. října 2020 ·

Vláda se na mimořádném jednání rozhodla podat žádost Sněmovně o souhlas s prodloužením nouzového stavu, který v Česku platí kvůli epidemii koronaviru od 5. října zatím do 3. listopadu. Vláda potřebuje delší nouzový stav, aby i nadále platila většina nařízení, která kvůli covidu-19 plošně omezují pohyb, shromažďování či podnikání. Informuje iDNES.


“Sněmovna projedná naši žádost, já pevně doufám, že opozice pochopí vážnost situace a tuto žádost schválí,“ prohlásil premiér Andrej Babiš. 

Ministr zdravotnictví Roman Prymula k tomu řekl, že se nepodaří splnit plán, aby se 2. listopadu vrátily děti do škol. „My se k tomu pozitivně vyjádřit nemůžeme. Nechci čekat do pátku. Říkám, že druhého se děti do školy nevrátí. V pátek řekneme, kdy to bude možné,“ podotkl Prymula s tím, že bude jednat o nejbližším možném termínu. 



Celý text naleznete zde

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
27. října 2020 v 19:26  

Pan ministr školství asi nesleduje situaci. Všichni chápeme to, že distanční vzdělávání není oproti prezenčnímu efektivnější. Situace je však vážná. Je úplně jasné, že žáci prvních tříd potřebují prezenční přístup. Bohužel, nedá se s tím prozatím moc dělat.
Už také vidím deváťáky a maturanty jak si sundávají roušky a objímají se, muckají, pijí z jedné lahve,.....A to vše za situace, kdy k 18:00 hod. přibylo 8845 nakažených. Ráno to může být až 15 - 16 000. Koronavirus se šíří komunitně a nekontrolovatelně po celé ČR. V jaké bublině žije pan ministr? Na jaře jsme taktéž spěchali, roušky zahodili a všichni víme jak to dopadlo. Neslyšel jsem taktéž, že by pan ministr nějak protestoval proti nepoužívání roušek ve školách od 1.9.2020.

Eva Adamová řekl(a)...
27. října 2020 v 19:42  

Nevím, co chtějí vymýšlet. První stupeň za měsíc, druhý stupeň po Vánocích, střední školy po pololetí, a to vše jenom v případě, že bude reprodukční číslo stále pod jedna celá.

Radek Sárközi řekl(a)...
27. října 2020 v 21:07  

Dokud bude reprodukční číslo vyšší než 1, neměly by se školy otvírat - vláda dokonce původně uváděla hodnotu 0,8. Naopak by se měly v listopadu uzavřít speciální školy i třídy a také mateřské školy.

rváčkazvesela řekl(a)...
28. října 2020 v 0:58  

Problém je v tom, že jsme jaksi vyřadili z výchovně-vzdělávacího systému slovo kázeň...a teď si už fakt nikdo nepamatuje, co to je.
I zvířata se učí, co smí a nesmí, co je pro ně smrtonosné a co ještě zvládnou. Učí se to, když jsou mláďaty. A my jsme zničili tento řád. tak tu máme neřád. Proč se divit?
Omlouvám se za ten termín výchovně-vzdělávací systém, správněji je edukačně-korektní a absolutně individualizovaný všesvobodný systém.....

Unknown řekl(a)...
30. října 2020 v 11:53  

"Problém je v tom, že jsme jaksi vyřadili z výchovně-vzdělávacího systému slovo kázeň...a teď si už fakt nikdo nepamatuje, co to je."

A proto jsme v prde.. a rychle se blížíme k anarchii, nic nedodržování, jen já, já, já a pak nikdo ... . Člověk, člověku je vlkem. To je pojetí "demokracie" v očích většiny lidí.

Současné děti si nic nemusely zasloužit, mají vše, nezažily nedostatek. A generace jejich rodičů je na tom stejně. A bude hůř.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.